Голландез (французький соус)
(покроковий рецепт з фото)
Один з класичних французьких соусів готується на основі яєць. Цей соус є основою для приготування багатьох інших соусів, страв. Розповім, як приготувати «Голландез» (французький соус).
Незважаючи на свою назву, до Голландії цей соус не має назви. Цей соус подають до популярного сніданку «Яйця Бенедикт», а також до відварною або обсмаженою овочам, до риби. Соус готують, регулярно помішуючи, щоб жовтки не згорнулися, інакше доведеться його переробляти.
- Вершкове масло - 6 Ст. Ложок
- Яєчні жовтки - 3 штуки
- Окріп - 1/4 склянки
- Лимонний сік - 2 чайних ложки
- Цедра лимону - 10 грам
- Сіль - 1 щіпка
1. Розтопити масло в мікрохвильовій печі, але не допускайте щоб воно закипіло.
2. Додайте в ємність з маслом яєчні жовтки і відразу ж змішайте до однорідної маси за допомогою погружного блендера або насадки віночок.
3. Повільно продовжуючи перемішувати, влийте окріп в суміш.
4. Додайте лимонний сік, цедру лимона, сіль і перемішайте все віночком.
5. Для використання соусу підтримуйте його теплим.
6. Якщо в соусі з'являться бульбашки повітря, постукайте долонею по дну ємності з соусом для їх видалення.