Голландез (французький соус)
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 8
Час приготування: 6 хв.
Один з класичних французьких соусів готується на основі яєць. Цей соус є основою для приготування багатьох інших соусів, страв. Розповім, як приготувати «Голландез» (французький соус).
Опис приготування:
Незважаючи на свою назву, до Голландії цей соус не має назви. Цей соус подають до популярного сніданку «Яйця Бенедикт», а також до відварною або обсмаженою овочам, до риби. Соус готують, регулярно помішуючи, щоб жовтки не згорнулися, інакше доведеться його переробляти.
- Вершкове масло - 6 Ст. Ложок
- Яєчні жовтки - 3 штуки
- Окріп - 1/4 склянки
- Лимонний сік - 2 чайних ложки
- Цедра лимону - 10 грам
- Сіль - 1 щіпка
1. Розтопити масло в мікрохвильовій печі, але не допускайте щоб воно закипіло.
2. Додайте в ємність з маслом яєчні жовтки і відразу ж змішайте до однорідної маси за допомогою погружного блендера або насадки віночок.
3. Повільно продовжуючи перемішувати, влийте окріп в суміш.
4. Додайте лимонний сік, цедру лимона, сіль і перемішайте все віночком.
5. Для використання соусу підтримуйте його теплим.
6. Якщо в соусі з'являться бульбашки повітря, постукайте долонею по дну ємності з соусом для їх видалення.