Рецепт Голландез (французький соус) фото

Голландез (французький соус)
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Молочні продукти , Фрукти , Яйця , Вершкове масло , Лимон
Пісні страви
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Соуси
Кількість порцій: 8
Час приготування: 6 хв.

Один з класичних французьких соусів готується на основі яєць. Цей соус є основою для приготування багатьох інших соусів, страв. Розповім, як приготувати «Голландез» (французький соус).

Опис приготування:

Незважаючи на свою назву, до Голландії цей соус не має назви. Цей соус подають до популярного сніданку «Яйця Бенедикт», а також до відварною або обсмаженою овочам, до риби. Соус готують, регулярно помішуючи, щоб жовтки не згорнулися, інакше доведеться його переробляти.

  • Вершкове масло - 6 Ст. Ложок
  • Яєчні жовтки - 3 штуки
  • Окріп - 1/4 склянки
  • Лимонний сік - 2 чайних ложки
  • Цедра лимону - 10 грам
  • Сіль - 1 щіпка
голландез (французький соус) - фото крок 1
1. Розтопити масло в мікрохвильовій печі, але не допускайте щоб воно закипіло.
голландез (французький соус) - фото крок 2
2. Додайте в ємність з маслом яєчні жовтки і відразу ж змішайте до однорідної маси за допомогою погружного блендера або насадки віночок.
голландез (французький соус) - фото крок 3
3. Повільно продовжуючи перемішувати, влийте окріп в суміш.
голландез (французький соус) - фото крок 4
4. Додайте лимонний сік, цедру лимона, сіль і перемішайте все віночком.
голландез (французький соус) - фото крок 5
5. Для використання соусу підтримуйте його теплим.
голландез (французький соус) - фото крок 6
6. Якщо в соусі з'являться бульбашки повітря, постукайте долонею по дну ємності з соусом для їх видалення.

Схожі рецепти