Рецепт Голландез (французький соус) фото

Голландез (французький соус)
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Молочні продукти, Фрукти, Яйця, Вершкове масло, Лимон
Пісні страви
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Соуси

Один з класичних французьких соусів готується на основі яєць. Цей соус є основою для приготування багатьох інших соусів, страв. Розповім, як приготувати «Голландез» (французький соус).

Незважаючи на свою назву, до Голландії цей соус не має назви. Цей соус подають до популярного сніданку «Яйця Бенедикт», а також до відварною або обсмаженою овочам, до риби. Соус готують, регулярно помішуючи, щоб жовтки не згорнулися, інакше доведеться його переробляти.

  • Вершкове масло - 6 Ст. Ложок
  • Яєчні жовтки - 3 штуки
  • Окріп - 1/4 склянки
  • Лимонний сік - 2 чайних ложки
  • Цедра лимону - 10 грам
  • Сіль - 1 щіпка
голландез (французький соус) - фото крок 1
1. Розтопити масло в мікрохвильовій печі, але не допускайте щоб воно закипіло.
голландез (французький соус) - фото крок 2
2. Додайте в ємність з маслом яєчні жовтки і відразу ж змішайте до однорідної маси за допомогою погружного блендера або насадки віночок.
голландез (французький соус) - фото крок 3
3. Повільно продовжуючи перемішувати, влийте окріп в суміш.
голландез (французький соус) - фото крок 4
4. Додайте лимонний сік, цедру лимона, сіль і перемішайте все віночком.
голландез (французький соус) - фото крок 5
5. Для використання соусу підтримуйте його теплим.
голландез (французький соус) - фото крок 6
6. Якщо в соусі з'являться бульбашки повітря, постукайте долонею по дну ємності з соусом для їх видалення.

Схожі рецепти