Рецепт Соус «Голландез» фото

Соус «Голландез»
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Молочні продукти , Яйця , Вершкове масло
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На святковий стіл , День народження
Соуси
Кількість порцій: 1
Час приготування: 30 хв.

Найскладніше в приготуванні цього соусу - правильно приготувати жовтки, щоб вони не зварилися. Приготувавши кілька разів цей соус, ви навчитеся знаходити той самий момент і контролювати процес.

Опис приготування:

Соус"Голландез" подається до риби, м'яса і птиці. Навіть звичайна яєчня з таким соусом перетвориться в незвичайне блюдо. Якщо ви готуєте його в перший раз - варіть на водяній бані, щоб контролювати процес. Найголовніше - яйця не повинні зваритися і соус не повинен згорнутися. Поступово додавайте розм'якшене вершкове масло і не забувайте постійно помішувати.

  • Жовтки - 2 штуки
  • Оцет - 2 Ст. Ложки (бажано білий винний)
  • Перець горошком - 6 штук
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Вода - 2 Ст. Ложки
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Лимонний сік - 0, 5 Ст. Ложки
соус
1. Здавалося б, прості інгредієнти, але з них виходить дивно смачний і красивий соус, який дуже поширений у Франції. Сьогодні в ресторанах всього світу готують його до м'ясних і рибних страв. Найскладніше - вгадати той самий момент, щоб не перегріти яйця. Отже, підготуємо інгредієнти.
соус
2. Насамперед слід випарувати оцет. Для цього візьміть маленьку сковороду або кухлик, додайте сіль, оцет і роздавлені горошини перцю. Поставте на вогонь і кип'ятіть, поки оцет не випарується, потім зніміть з вогню і влийте холодну воду.
соус
3. Вбийте в сотейник два жовтки і поставте на вогонь.
соус
4. Нагрівайте, постійно збиваючи вінчиком, до загустіння.
соус
5. Влийте тонким струменем випарений оцет і не переставайте збивати.
соус
6. Додайте шматочок вершкового масла кімнатної температури, зменшіть максимально вогонь і варіть жовтки, розтираючи з маслом.
соус
7. Дуже важливо поступово додавати масло і не перегріти жовтки.
соус
8. В кінці додайте сік лимона і продовжуйте заважати соус.
соус
9. Соус повинен загуснути, але яйця не повинні зваритися. Можете бути впевненими на перший час поставити кухлик на водяну баню, щоб краще контролювати процес.
соус
10. В самому кінці додайте спеції за смаком, але краще обійтися меленим червоним і чорним перцем.

Схожі рецепти