Голландез
(покроковий рецепт з фото)
Цей знаменитий соус з французької кухні можна сміливо назвати базовим. Він-мати всіх соусів:) Якщо ви ще не пробували його, обов'язково рекомендую взяти на замітку цей простий і зрозумілий рецепт.
Покажу покроково, як приготувати Голландез. Це насичений соус на основі жовтків і вершкового масла. Подавати до столу його найкраще відразу, але якщо зварили заздалегідь, перед подачею додайте в соус ложку теплої води. Ідеально доповнює він рибку або овочі, наприклад. Спробувати варто!
- Жовтки - 4 штуки
- Вершкове масло - 160 грам
- Сік лимона - 1 Ст. Ложка
- Сіль, кайенский і чорний перець - За смаком
1. Насамперед акуратно відокремте жовтки. Додайте сік лимона і збийте до збільшення обсягу.
2. Окремо в сотейник відправте нарізане кубиками масло і розтопіть.
3. Жовтки поставте на водяну баню.
4. Масло тим часом повністю розтопилося.
5. Почніть вливати його тонкою цівкою в жовтки, постійно помішуючи. Додайте в соус сіль і перець за смаком.
6. Як тільки соус стане повністю однорідним, можна знімати з вогню. От і все, ваш Голландез готовий.
Смачного!
Смачного!