Яйце пашот
(покроковий рецепт з фото)
Чи знаєте ви, як приготувати яйце пашот? На перший погляд - це просте завдання, проте є декілька хитрощів. Якщо при розрізанні ви бачите, що жовток випливає - ви зробили блюдо правильно.
Яйце можна подавати на сніданок як самостійно страви або викласти на м'ясо і подати як основне гаряче. Якщо ви готуєте багато яєць, варити кожне коштує по черзі і окремо. Не хвилюйтеся, якщо перша спроба буде невдала. Мало кому вдається зробити його правильно з першого разу.
- Яйце - 1 штука
- Петрушка - 1 штука
- Сіль, перець - За смаком
- Вода - 4 склянки
- Оцет - 1 Ст. Ложка
1. Розбийте яйце в маленьку миску.
2. Нагрійте каструлю з водою до середньої температури, посоліть і додайте оцет.
3. Акуратно влийте яйце в воду. Відразу після того, як викладіть в каструлю яйце, закрутіть вир за годинниковою стрілкою і варіть яйце 2 хвилини.
4. Шумівкою акуратно видаліть яйце з каструлі. Промийте і подрібніть петрушку. Прикрасьте зеленню приготовану страву, поперчіть.