Яйце пашот в пакеті
(покроковий рецепт з фото)
Щоб приготувати яйце пашот, традиційне французьке блюдо, зазвичай потрібна вправність і дотримання деяких правил. Але є спосіб, який дозволить впоратися з цією стравою навіть дитині. Почнемо?
Яйце пашот - це не тільки самостійне блюдо, його також часто використовують в салатах, подають на складних бутербродах або доповнюють їм овочі. На жаль, приготувати це, здавалося б, просте блюдо класичним способом не так просто і не у всіх виходить з першого разу. Ще складніше доводиться, коли потрібно приготувати одночасно кілька яєць. Щоб полегшити собі завдання, яйце можна зварити в пакеті або в харчовій плівці. А детальніше, як приготувати яйце пашот в пакеті, я розповім у своєму рецепті.
- Куряче яйце - 1 штука
- Рослинна олія - 1 Чайна ложка
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Крім самих продуктів знадобиться невеликий пакет або шматок харчової плівки.
Невелику піалу застеліть пакетом. Пакет змастіть рослинною олією.
Акуратно розбийте яйце, не пошкодивши жовток.
Зберіть кінці пакета і зав'яжіть їх якомога ближче до яйцю. Закип'ятіть воду в сотейнику і опустіть яйце в пакеті. Вода повинна повністю його покривати, кипіння не повинно бути бурхливим. Варіть 3 хвилини.
Через 3 хвилини вийміть яйце з води і розріжте пакет. Готове яйце покладіть на підсмажений хліб, посоліть і поперчіть за смаком. Яйце пашот в пакеті готове. Смачного!