Яловичина з картоплею і баклажанами
(покроковий рецепт з фото)
Відмінний варіант для повсякденного вечері або обіду. Розповім, як приготувати яловичину з картоплею і баклажанами. Можна сміливо використовувати різні варіації овочів, спецій і видів м'яса.
Готую овочі шарами, запікаючи їх в духовій шафі. Яловичину можна сміливо замінити телятиною, свининою чи птицею. У літню пору додаю свіжі томати, які надають соковитість і аромат. В інший же час беріть консервовані помідори. Дивіться і запам'ятовуйте, як приготувати яловичину з картоплею і баклажанами.
- Фарш із яловичини - 450 грам
- Баклажан - 2 штуки (великого розміру)
- Картопля - 2 штуки (великого розміру)
- Сіль - За смаком
- Цибуля - 1 штука (великого розміру)
- Сушений орегано - 1 Ст. Ложка
- Мелена кориця - 1 Чайна ложка
- Чорний мелений перець - 0, 5 чайних ложки
- Мускатний горіх - 0, 5 чайних ложки
- Червоний гострий перець - 0, 5 чайних ложки
- Червоне вино - 120 мілілітрів
- Консервовані помідори - 30-40 грам
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Яловичий бульйон - 120 мілілітрів (гарячий)
- Панірувальні сухарі - 4 Ст. Ложки
- Грецький йогурт - 180 мілілітрів (знежирений)
- Яйця - 3 штуки (великого розміру)
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Rikotta - 115 грам (або будь-який інший крем-сир)
- Фета - 85 грам
1. Баклажани наріжте поздовжніми скибочками, по товщині вони повинні бути приблизно в півсантиметра. Кінчики овочів потрібно обрізати. Викладіть їх на тарілку одним шаром і присипте сіллю. Нехай полежать так хвилин 30, щоб виділився сік. З ним піде гіркоту.
2. Через 30 хвилин сполосніть баклажани під водою, обсушити паперовими рушниками і перекладіть на деко застелений папером для випічки (яку трохи потрібно змастити маслом). Помістіть деко з баклажанами на верхню полицю духовці. Запікайте-обсмажуйте овочі недовго, перевертаючи, щоб вони були рум'яними з обох сторін.
3. На сковороді розігрійте 2 столові ложки оливкової олії, обсмажуйте на ній до золотистого дрібно порізану цибулю. Постійно помішуйте. На обжарку піде приблизно 5 хвилин. Тепер викласти яловичий фарш. Обсмажуйте його до рум'яності, постійно помішуючи. Перекладіть фарш на паперові рушники, щоб позбутися від зайвого жиру, і знову поверніть його на сковороду. Додайте орегано, корицю, обидва види перцю і мускатний горіх. Помішуючи, обсмажуйте, поки фарш повністю рівномірно не покриється спеціями. Потім додайте вино і потримайте все ще хвилину. Додайте консервовані томати, нарізані невеликими кубиками, цукор, і бульйон. На невеликому вогні тушкуйте півгодини.
4. Паралельно розігрійте духовку до 180 градусів. Також очистіть, наріжте поздовжніми середньої товщини скибочками і відваріть до готовності картопля. Потім відразу ж воду злийте, а картопля перекладіть на тарілочку.
5. Для поливання збийте грецький йогурт з яйцями і борошном. Додайте Рікотта з фетою і знову збийте.
6. Форму для запікання змастіть маслом. Першим шаром викладіть баклажани. Зверху - м'ясний шар.
7. Слідом - картопляний шар. Присипте його панірувальними сухарями.
8. І, нарешті, закрийте все сирним соусом.
9. Випікайте в розігрітій духовці протягом 45 хвилин. Після залиште готову страву на 5-7 хвилин, щоб трохи охололо, розріжте на порційні шматочки і подавайте до столу!