Яловичина з гарбузом
(покроковий рецепт з фото)
Поєднання яловичини з гарбузом - разюче вдале. Я в це не вірив, поки сам не приготував. Яловичина виходить дивно ніжна, а гарбуз прекрасно відтіняє її смак.
Рецепт яловичини з гарбузом мені подобається в першу чергу тим, що він не містить нічого зайвого. Буває, відкриєш рецепт, а там стільки якихось незрозумілих інгредієнтів, що відразу відпадає бажання готувати. А тут, якщо вже це яловичина з гарбузом, по суті нічого крім цих двох інгредієнтів і не потрібно - тільки трохи зелені для аромату, солі з перцем для регулювання смаку, да масла для обсмажування м'яса. А страва виходить дуже класне, соковите, ніжне. Особливо люблю його пізньої осені, коли за вікном вже холоду.
- Яловичина - 500 грам
- Гарбуз - 500 грам
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Лимон - 1 штука
- Зелень свіжа - За смаком
- Сіль, перець - За смаком
Яловичину нарізаємо на шматки стороною приблизно 3 см. Солимо і перчимо.
У сковороді розтопити вершкове масло, обсмажити в ньому яловичину на швидкому вогні до утворення скоринки з усіх боків.
Гарбуз чистимо і нарізаємо на невеликі кубики.
У каструлю кладемо яловичину і гарбуз. Додаємо сіль, перець, свіжу зелень і трохи лимонного соку. Додаємо приблизно 5 чашок води або бульйону. Доводимо до кипіння, після чого зменшуємо вогонь до мінімального, накриваємо кришкою і тушкуємо приблизно півтори години до готовності м'яса. Рідина за цей час випарується майже повністю.
Подаємо, посипавши свіжою зеленню. Смачного!