Баранина з гарбузом
(покроковий рецепт з фото)
В осінній сезон побалуйте себе і свою сім'ю ароматної і соковитою бараниною з гарбузом, благо і м'ясо і такий овоч можна з легкістю придбати на ринку або в супермаркеті. Головне - гарбуз повинна пахнути!
Соковита баранина ідеально поєднується з пряною, солодкуватої гарбузом. Всім, хто любить такі поєднання в гарячому блюді, обов'язково потрібно спробувати його приготувати. За бажанням м'ясо ви можете замаринувати заздалегідь в будь-якому, улюбленому вами за смаком, маринаді.
- Баранина - 0, 5 кілограма
- Гарбуз - 400 грам
- Масло рослинне - 10 мілілітрів
- Сік лимонний - 1 Ст. Ложка
- Приправа для плову - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 2 щіпки
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
Підготуйте зазначені інгредієнти. Баранину заздалегідь за годину-дві до запікання замаринуйте в лимонному соці і приправі для плову, щоб видалити запах цього м'яса.
Очистіть гарбуз від шкірки, промийте у воді. Наріжте пластинами в 1 см. Товщиною. Змастіть форму для запікання олією і викладіть в неї пластини гарбуза. Приправити сіллю і poperčite.
Зверху викладіть баранину. М'ясо повинно бути зверху, щоб гарбуз вбирала його сік.
Накрийте форму фольгою. Розігрійте духовку до 220 градусів і запечіть блюдо приблизно 40-45 хвилин. За пару хвилин до закінчення запікання зніміть фольгу, щоб дати баранині підрум'янитися.
Готову страву вийміть з духовки і дайте злегка охолонути.
Викладіть на тарілки і подайте до столу, можна додати трохи сметани будь-якої жирності або йогурту, але не солодкого, без добавок.