Рецепт Білий хліб з гарбузом фото

Білий хліб з гарбузом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Овочі, Гарбуз
На полуденок
Випічка, Хліб

З гарбуза, як правило, готують солодку випічку, але в цьому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати білий хліб з гарбузом - відмінну ароматну основу для бутербродів або хрустку добавку до перших страв.

Гарбуз - дуже хороший продукт, так як її можна подавати як самостійне блюдо і використовувати в якості добавки до різних страв: супом, випічці або соусів. Цей хліб досить простий у приготуванні, але він дуже ароматний, а гарбуз робить його ще і незвичайним на смак. Завдяки тому, що хліб необхідно готувати на опарі, він виходить дуже повітряним, м'яким і корисним. Ви можете використовувати як пшеничне, так і житнє борошно, залежить від ваших уподобань.

  • Біла пшеничне борошно - 800 грам(200г в опару, 600г в тісто)
  • Вода кімнатної температури - 260 грам(200г в опару, 60г в тісто)
  • Дріжджі - 400 грам (опара)
  • Очищена гарбуз - 400 грам
  • Сіль - 16 грам
  • Пшеничний стартер - 2-3 Ст. Ложок (або житній)
білий хліб з гарбузом - фото крок 1
1. Приготуйте закваску: стартер змішайте з водою і борошном, добре перемішайте і накрийте плівкою. Залиште при кімнатній температурі на ніч. Очищений гарбуз натріть на крупній тертці. Просіяне борошно змішайте з гарбузом, сіллю і опарою.
білий хліб з гарбузом - фото крок 2
2. Вимісити тісто в тістомісильн 5 хвилин 2 швидкості. При необхідності додайте трохи води. Перекладіть тісто в миску, змащену маслом. Округлите тісто і злегка вирівняйте поверхню.
білий хліб з гарбузом - фото крок 3
3. Накрийте плівкою і залиште тісто при кімнатній температурі на 3 годину. Тісто перекладіть на робочу поверхню, присипану борошном, округлятимете і сформуйте куля.
білий хліб з гарбузом - фото крок 4
4. Перекладіть куля в кошик для вистоювання, накрийте плівкою і залиште при кімнатній температурі на 1, 5 годину. Перекладіть хліб на пергамент, струсіть зайву муку і зробіть кілька надрізів зверху.
білий хліб з гарбузом - фото крок 5
5. Духовку і камінь для хліба розігрійте до 200 градусів, випікайте 40-45 хвилин. Смачного!

Схожі рецепти