Білий хліб з гарбузом
(покроковий рецепт з фото)
З гарбуза, як правило, готують солодку випічку, але в цьому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати білий хліб з гарбузом - відмінну ароматну основу для бутербродів або хрустку добавку до перших страв.
Гарбуз - дуже хороший продукт, так як її можна подавати як самостійне блюдо і використовувати в якості добавки до різних страв: супом, випічці або соусів. Цей хліб досить простий у приготуванні, але він дуже ароматний, а гарбуз робить його ще і незвичайним на смак. Завдяки тому, що хліб необхідно готувати на опарі, він виходить дуже повітряним, м'яким і корисним. Ви можете використовувати як пшеничне, так і житнє борошно, залежить від ваших уподобань.
- Біла пшеничне борошно - 800 грам(200г в опару, 600г в тісто)
- Вода кімнатної температури - 260 грам(200г в опару, 60г в тісто)
- Дріжджі - 400 грам (опара)
- Очищена гарбуз - 400 грам
- Сіль - 16 грам
- Пшеничний стартер - 2-3 Ст. Ложок (або житній)
1. Приготуйте закваску: стартер змішайте з водою і борошном, добре перемішайте і накрийте плівкою. Залиште при кімнатній температурі на ніч. Очищений гарбуз натріть на крупній тертці. Просіяне борошно змішайте з гарбузом, сіллю і опарою.
2. Вимісити тісто в тістомісильн 5 хвилин 2 швидкості. При необхідності додайте трохи води. Перекладіть тісто в миску, змащену маслом. Округлите тісто і злегка вирівняйте поверхню.
3. Накрийте плівкою і залиште тісто при кімнатній температурі на 3 годину. Тісто перекладіть на робочу поверхню, присипану борошном, округлятимете і сформуйте куля.
4. Перекладіть куля в кошик для вистоювання, накрийте плівкою і залиште при кімнатній температурі на 1, 5 годину. Перекладіть хліб на пергамент, струсіть зайву муку і зробіть кілька надрізів зверху.
5. Духовку і камінь для хліба розігрійте до 200 градусів, випікайте 40-45 хвилин. Смачного!