Рецепт Яловиче рагу в томатно-вершковому соусі фото

Яловиче рагу в томатно-вершковому соусі
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
М'ясо , Овочі , Яловичина , Цибуля , Лук-пориста
Дієтичне харчування , Рецепти для схуднення
На обід
Гарячі страви , Рагу
Кількість порцій: 4
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Рецептів приготування рагу зараз величезна кількість, йому присвячено багато кулінарних книг, і кожен день з'являються все нові і нові рецепти! Адже варто замінити інгредієнта - і новий рецепт готовий!

Опис приготування:

На жаль, дуже часто рагу зводиться до тушкованого картоплі з м'ясом і овочами. Я не кажу, що це не смачно, але все ж варто спробувати й інші варіанти. Сьогодні я запропоную вам рецепт, як приготувати яловиче рагу в томатно-вершковому соусі, тут, крім яловичини, дуже багато цибулі, який при тривалій термообробці розварюється і віддає смак соусу, а м'ясо робить м'яким. Ця страва я б навіть назвала НЕ рагу, а м'ясної соус, його я подаю найчастіше з гречкою - виходить просто неймовірно смачно, але можна використовувати і будь-який інший гарнір. І ще, як на мене, то соус смачний навіть без м'яса!

  • Яловичина - 600 грам
  • Цибуля ріпчаста великий - 1 штука
  • Часник - 2 зубчики
  • Лук-пориста - 300 грам
  • Морква - 1 штука
  • Бекон сирокопчені - 150 грам
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
  • Сіль, перець - За смаком
  • Цукор - 1 щіпка
  • Помідори, консервовані у власному соку - 350 грам
  • Вершки - 100 мілілітрів
  • Лавровий лист - 1 штука
яловиче рагу в томатно-вершковому соусі - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
яловиче рагу в томатно-вершковому соусі - фото крок 2
Яловичину поріжте на невеликі шматки і обсмажте в олії до утворення скоринки. До готовності смажити немає необхідності, адже потім м'ясо буде ще гаситися.
яловиче рагу в томатно-вершковому соусі - фото крок 3
У тому ж маслі, в якому смажилося м'ясо, обсмажте дрібно порізану цибулю і бекон.
яловиче рагу в томатно-вершковому соусі - фото крок 4
Потім відправте в сковороду порізану півкільцями морква (товщина 3-4 мм) і подрібнену цибулю-порей. Потримайте на середньому вогні 5-7 хвилин, щоб овочі прогрілися і почали розм'якшуватися.
яловиче рагу в томатно-вершковому соусі - фото крок 5
Потім відправте в сковороду консервовані помідори, попередньо їх необхідно розім'яти виделкою або подрібнити в блендері. Готуйте на повільному вогні 10 хвилин.
яловиче рагу в томатно-вершковому соусі - фото крок 6
Потім влийте приблизно 750 мл води або бульйону, поверніть в сковороду обсмажене м'ясо, додайте сіль, перець, цукор, лавровий лист.
яловиче рагу в томатно-вершковому соусі - фото крок 7
Влийте вершки і перемішайте. Накрийте сковороду кришкою і тушкуйте на повільному вогні 1, 5-2 годину.
яловиче рагу в томатно-вершковому соусі - фото крок 8
Яловиче рагу готове. М'ясо добре протушкувати, стало дуже м'яким, а овочі настільки розм'якли, що перетворилися майже в пюре.

Схожі рецепти