Яловиче рагу в томатно-вершковому соусі
(покроковий рецепт з фото)
Рецептів приготування рагу зараз величезна кількість, йому присвячено багато кулінарних книг, і кожен день з'являються все нові і нові рецепти! Адже варто замінити інгредієнта - і новий рецепт готовий!
На жаль, дуже часто рагу зводиться до тушкованого картоплі з м'ясом і овочами. Я не кажу, що це не смачно, але все ж варто спробувати й інші варіанти. Сьогодні я запропоную вам рецепт, як приготувати яловиче рагу в томатно-вершковому соусі, тут, крім яловичини, дуже багато цибулі, який при тривалій термообробці розварюється і віддає смак соусу, а м'ясо робить м'яким. Ця страва я б навіть назвала НЕ рагу, а м'ясної соус, його я подаю найчастіше з гречкою - виходить просто неймовірно смачно, але можна використовувати і будь-який інший гарнір. І ще, як на мене, то соус смачний навіть без м'яса!
- Яловичина - 600 грам
- Цибуля ріпчаста великий - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Лук-пориста - 300 грам
- Морква - 1 штука
- Бекон сирокопчені - 150 грам
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль, перець - За смаком
- Цукор - 1 щіпка
- Помідори, консервовані у власному соку - 350 грам
- Вершки - 100 мілілітрів
- Лавровий лист - 1 штука
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Яловичину поріжте на невеликі шматки і обсмажте в олії до утворення скоринки. До готовності смажити немає необхідності, адже потім м'ясо буде ще гаситися.
У тому ж маслі, в якому смажилося м'ясо, обсмажте дрібно порізану цибулю і бекон.
Потім відправте в сковороду порізану півкільцями морква (товщина 3-4 мм) і подрібнену цибулю-порей. Потримайте на середньому вогні 5-7 хвилин, щоб овочі прогрілися і почали розм'якшуватися.
Потім відправте в сковороду консервовані помідори, попередньо їх необхідно розім'яти виделкою або подрібнити в блендері. Готуйте на повільному вогні 10 хвилин.
Потім влийте приблизно 750 мл води або бульйону, поверніть в сковороду обсмажене м'ясо, додайте сіль, перець, цукор, лавровий лист.
Влийте вершки і перемішайте. Накрийте сковороду кришкою і тушкуйте на повільному вогні 1, 5-2 годину.
Яловиче рагу готове. М'ясо добре протушкувати, стало дуже м'яким, а овочі настільки розм'якли, що перетворилися майже в пюре.