Тефтелі в томатно-вершковому соусі
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування тефтелей знає практично кожна господиня. Я хочу розповісти, як приготувати тефтелі в томатно-вершковому соусі. Апетитне і ніжне блюдо сподобається і дітям, і дорослим.
Подавати блюдо можна як самостійно, так і з будь-яким гарніром. Тефтелі виходять ніжними, соковитими і ароматними, ідеально як для сімейної вечері, так і для зустрічі гостей. Блюдо просте і смачне, пробуйте!
- Фарш м'ясний - 500 грам
- Цибуля - 1 штука
- Мал - 120 грам
- Яйце - 1 штука
- Вершки - 200 мілілітрів
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Вода - 200 мілілітрів
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
- Часник - 1 зубчик
Підготуйте всі інгредієнти.
Фарш перекладіть в глибоку миску.
Додайте до нього відварений до напівготовності рис, нарізане дрібними кубиками цибулю, яйце, сіль і перець за смаком.
Добре все перемішайте.
Для соусу з'єднайте вершки, томатну пасту і воду. Додайте пропущений через прес часник, сіль і перець за смаком.
Сформуйте з фаршу руками тефтелі і викладіть їх в змащену маслом форму для запікання. За бажанням тефтелі можна попередньо обсмажити, але я роблю без обсмажування.
Полийте кожну тефтелі готовим соусом, а потім заповніть форму так, щоб тефтелі були видні практично наполовину. Якщо соусу буде недостатньо, додайте трохи гарячої води і акуратно перемішайте.
Запікайте тефтелі протягом 40 хвилин при температурі 180 градусів.
Тефтелі в томатно-вершковому соусі готові. Смачного!