Яєчня з мідіями
(покроковий рецепт з фото)
Яєчня з мідіями - це сніданок, якому практично немає рівних в плані корисності і поживності. Якщо любите морепродукти - яєчня з мідіями вам напевно сподобається.
Що не кажіть, а яєчня - одне з найбільших кулінарних винаходів людства. Мільйони людей по всьому світу щоранку снідають яєчнею - мабуть, це найпопулярніший сніданок в світі. Однак є одну і ту ж яєчню - нудно і одноманітно. Пропоную кілька урізноманітнити звичне блюдо і приготувати яєчню з мідіями - ще більш поживну і корисну, ніж традиційна. Яєчня з мідіями - це, я вважаю, відмінний старт успішного трудового дня. Готуємо!
- Яйця - 4 штуки
- Мідії - 150 грам
- Петрушка - 2-3 штук (гілочки)
- Тархуна (гілочки) - 2-3 штук
- Пармезан - 50 грам
- Біле вино - 1/2 склянки
- Оливкова олія - 20 мілілітрів
- Сіль, перець - - За смаком
1
У каструльці змішуємо півсклянки вина і стакан води, туди ж кидаємо м'ясо мідій, доводимо до кипіння і варимо ще 3-4 хвилини. Відварені мідії укладаємо на дно форми для запікання, змащеній оливковою олією. Посипаємо мідії зеленню.
2
Яйця злегка збиваємо вилочкою в невеликій мисці, солимо. Заливаємо яєчної сумішшю наші мідії.
3
Зверху посипаємо все це справа тертим пармезаном.
4
Запікаємо яєчню близько 10 хвилин при 220 градусах.
5
Готову яєчню негайно розкладаємо по тарілках і подаємо. Смачного!