Салат з руколою і мідіями
(покроковий рецепт з фото)
Барвистий і смачний салат з руколою і мідіями можна приготувати за пару хвилин, якщо ви придбали морепродукти в маслі. Блюдо прекрасно підійде як аперитив під келих білого ігристого вина.
Легкозасвоюваний салат з мідіями і руколою - справжня знахідка для вечері, особливо для тих, хто дотримується дієти або не хоче наїдатися на ніч. Блюдо готується дуже швидко з тих інгредієнтів, які ви знайдете в холодильнику. Заздалегідь відваріть і остудіть курячі яйця, щоб потім в будь-який момент можна було приготувати салат.
- Мідії - 120 грам (пресерви, у маслі)
- Рукола - 1 пучок
- Салат листовий - 2-3 штук (список)
- Куряче яйце - 1-2 штук (відварне)
- Сіль - 2 щіпки
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
Підготуйте зазначені інгредієнти.
Листя салату і рукколу промийте у воді, розібравши в руках пучки. Обсушити їх паперовими серветками і викладіть на тарілку.
Очистіть відварні курячі яйця від шкаралупи, промийте їх у воді і наріжте кружальцями. Викладіть на зелень. За бажанням можна використовувати відварені перепелині яйця.
Розкрийте пресерви і акуратно злийте масло, але не видаляйте його, їм потрібно буде полити салат. Викладіть на зелень мідії в будь-якому порядку.
Посоліть і поперчіть блюдо, полийте олією, які залишилися від мідій. Подайте блюдо до столу відразу ж після його приготування. Не готуйте салат заздалегідь, так як зелень в ньому може зів'янути.