Салат з мідіями і капустою
(покроковий рецепт з фото)
Соковитий і смачний салат з мідіями і капустою - ідеальне блюдо для легкої вечері, особливо якщо ви дотримуєтеся правильного харчування. Салат можна приготувати заздалегідь і зберігати на холоді.
Готувати таке блюдо можна хоч кожен день. Замість огірка ви можете використовувати болгарський перець будь-якого кольору, помідори, стеблова селера - не обмежуйте свою кулінарну фантазію.
- Мідії - 150 грам
- Капуста білокачанна - 150 грам
- Огірок - 1 штука
- Соєвий соус - 40 мілілітрів
- Масло рослинне - 20 мілілітрів
- Сіль - 1 щіпка
Підготуйте зазначені інгредієнти. Мідії заздалегідь розморозити при кімнатній температурі приблизно 20-30 хвилин.
Прогрійте на сковороді рослинне масло і обсмажте в ньому мідії приблизно 2-3 хвилини. Потім влийте туди соєвий соус і тушкуйте мідії близько 3 хвилин. Вимкніть нагрів.
Білокачанну капусту наріжте середніми стрічками і викладіть в глибоку ємність. Приправити сіллю і ретельно різання руки, щоб вона випустила сік.
Свіжий огірок промийте у воді, зріжте з овоча хвостики і наріжте півкільцями. Додайте в ємність до капусти.
Викладіть на огіркову нарізку остиглі мідії в соєвому соусі. Заправляти салат нічим не потрібно, в соусі мідій міститься рослинне масло. Акуратно перемішайте всі компоненти в ємності.
Подайте салат до столу відразу ж після його приготування.