Фунчоза з мідіями
(покроковий рецепт з фото)
Азіатська кухня настільки різноманітна і багата, що виділити якісь основні страви неможливо. Можна тільки вибрати свої найулюбленіші і найсмачніші страви. Фунчоза з мідіями - одне з таких.
Друга назва фунчози - скляна локшина. Звичайно, таку назву вона отримала через свого зовнішнього вигляду. Вона прозора на вигляд, як скло, дуже швидко готується, має нейтральний смак і чудово підходить до морепродуктів як гарнір. Сьогодні розповім цікавий рецепт, як приготувати фунчозу з мідіями. В оригінальному рецепті використовується рисовий оцет, але у мене його, на жаль, не було, тому я замінила його білим сухим вином. Це анітрохи не впливає на смак, виходить надзвичайно смачно і ситно.
- Мідії - 450 грам
- Імбир - 20 грам
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 4 зубчики
- Перчик чилі - 2 штуки
- Зелена цибуля - 2 штуки
- Петрушка - 1/2 пучка
- Соєвий соус - 6 Ст. Ложок
- Біле Сухов вино - 1/2 склянки
- Бульйон курячий - 1/2 склянки
- Чорний мелений перець - 1/2 чайних ложки
- Рослинна олія - 6 Ст. Ложок
- Funčoza - 200 грам
Мідії почистіть всередині і добре промийте.
Овочі та зелень помийте, почистіть і наріжте. Імбир і часник - тонкими слайсами, цибуля -
Дрібним кубиком, зелень дрібно порубати.
Дрібним кубиком, зелень дрібно порубати.
Фунчозу опустіть в глибокий посуд з водою кімнатної температури для набухання на 7-10 хвилин. Потім обсушити її паперовим рушником.
Налийте в вок масло і обсмажте на ньому імбир, ріпчаста цибуля, часник і чилі до золотистого кольору.
Коли все підрум'яниться, додайте соєвий соус, вино, чорний мелений перець і бульйон. Слідом всипте мідії і продовжуйте готувати, помішуючи, 5 хвилин на середньому вогні.
Коли все протушкувати, а мідії віддадуть свій смак і аромат, додайте підготовлену локшину і смажте протягом 5 хвилин. Посипте зверху рубаною зеленню і подавайте до столу.