Фунчоза з баклажанами
(покроковий рецепт з фото)
Пісні страви бувають дуже смачними і самодостатніми! Фунчоза з овочами тому яскравий приклад. Легко, соковито і м'яса не треба! А готувати зовсім нескладно!
Уважно читайте інструкцію з приготування фунчози. Деякі виробники рекомендують варити, а інші - тільки залити окропом.
- Funčoza - 100 грам
- Баклажан - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Солодкий перець - 1 штука
- Селера черешкова - 1 штука (одне стебло)
- Часник - 3-4 зубчиків
- Лимонний сік - 2 Ст. Ложки (або рисовий оцет)
- Цукор - 1-2 чайних ложок
- Соєвий соус - 3-4 Ст. Ложок
- Масло рослинне - 2-3 Ст. Ложок
- Перець чилі - За смаком
- Суміш прянощів - За смаком (можна брати готову для корейський або китайських страв)
Продукти для страви.
Фунчозу приготуйте за інструкцією на упаковці і обсушити. Для зручності можна порізати її ножицями на більш короткі шматочки.
Овочі промийте, чистий. Наріжте баклажани локшиною.
Морква і перець наріжте тонкою соломкою, цибулю наріжте уздовж тонко. Черешок селери наріжте напівпрозорими скибочками. Часник порубати.
У воке або глибокій сковороді розігрійте масло і обсмажте баклажани до пом'якшення, помішуючи широкої лопаткою, щоб вони не м'яли.
Послідовно додайте моркву, цибуля і перець. Помішуйте після кожної добавки. В останню чергу додайте селеру і часник.
Всипте цукор, влийте лимонний сік і соєвий соус. Перемішайте і додайте фунчозу. Ще раз добре перемішайте і посипте перцем і прянощами. В останній раз перемішайте.
Подавати таку фунчозу можна відразу. А можна остудити в холодильнику і подавати як гостру закуску. У будь-якому випадку при подачі посипте фунчозу з баклажанами нарізаною зеленою цибулею.