Фунчоза маринована
(покроковий рецепт з фото)
Фунчоза - тонка прозора локшина, яка популярна не тільки в азіатських країнах. Її додають в салати, супи, рибні та м'ясні страви. Щоб надати смак фунчозу, її слід правильно замаринувати.
Цей вид локшини один з найпопулярніших продуктів харчування в азіатських країнах. А тепер фунчоза цілком доступна і у нас, її можна знайти в будь-якому супермаркеті. Найголовніше гідність цього продукту в тому, що фунчоза несмачна і легко вбирає в себе аромати продуктів, з якими готується. Сьогодні я розповім вам, як приготувати фунчозу мариновану, щоб додати вашому салату незвичайний азіатський стиль і смак.
- Funčoza - 150 грам
- Огірок - 1 штука
- Болгарський перець - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Оливкова олія - 50 мілілітрів
- Соєвий соус - 50 мілілітрів
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Часник - 3-4 зубчиків
Приготуємо заправку для маринування фунчози. Для цього добре перемішуємо в невеликому посуді соєвий соус, оливкова олія, цукор і часник, пропущений через чеснокодавку.
Потім нарізаємо овочі тонкою соломкою.
Перекладаємо овочі соломкою в миску з заправкою і добре перемішуємо.
Тепер приступимо до фунчозу. На кожній пачці написано, як правильно її готувати. Я залив локшину окропом, накрив кришкою і залишив на 5 хвилин.
Відкидаємо готову фунчозу на друшляк і промиваємо холодною водою.
І останній етап: перекладаємо готову фунчозу до овочів і добре перемішуємо. Потім відправляємо маринуватися в холодильник мінімум на 1 час, а максимум - на 6.