Суп з мідіями і креветками
(покроковий рецепт з фото)
Смачний і поживний суп з мідій і креветок відмінно підійде на обід для всієї родини. Готувати його нескладно, але результат порадує всіх, хто спробує це прекрасне блюдо. Смачно і корисно!
1. Насамперед очистимо креветки і мідії. Відваримо їх в каструлі в невеликій кількості води. Варити в киплячій воді 20 хвилин.
2. Наріжемо картопля невеликими кубиками, такими ж кубиками нарізаємо плавлені сирки.
3. У велику каструлю наллємо воду, додамо картоплю, відваримо його (приблизно 15 хвилин), зменшуємо вогонь, додаємо в каструлю нарізані сирки і вже відварені морепродукти. Ретельно все перемішуємо.
4. Накриємо кришкою - і Томім на слабкому вогні 10 хвилин.
5. Після цього розливаємо суп по тарілках, додамо сіль і перець.
6. Зверху можна посипати розмарином. Я ще перед додаванням морепродуктів люблю помалювати суп за допомогою погромного блендера. Але це зовсім необов'язково.
- Мідії - 500 грам
- Креветки - 500 грам
- Картопля - 7 штук
- Плавлений сирок - 4 штуки
- Розмарин сушений - 1 щіпка
- Вода - 2 L
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
2. Наріжемо картопля невеликими кубиками, такими ж кубиками нарізаємо плавлені сирки.
3. У велику каструлю наллємо воду, додамо картоплю, відваримо його (приблизно 15 хвилин), зменшуємо вогонь, додаємо в каструлю нарізані сирки і вже відварені морепродукти. Ретельно все перемішуємо.
4. Накриємо кришкою - і Томім на слабкому вогні 10 хвилин.
5. Після цього розливаємо суп по тарілках, додамо сіль і перець.
6. Зверху можна посипати розмарином. Я ще перед додаванням морепродуктів люблю помалювати суп за допомогою погромного блендера. Але це зовсім необов'язково.