Суп з локшини і квасолі з мідіями
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите італійську кухню, можна заготовити гострі перчики восени, коли вони продаються свіжими, і висушити. Тоді взимку ви часто зможете балувати себе стравами італійської кухні.
Кількість порцій: 4
- Свіжа квасоля - 600 грам
- Свіжі мідії - 500 грам
- Макаронні вироби (кавателлі або орекьетте) - 150 грам
- Сухе біле вино - 50 мілілітрів
- Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
- Петрушка, пучок - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Розмарин, гілочка - 2 штуки
- Перчик чилі - 1 штука
- Сіль, чорний перець - За смаком
1. Промити і перебрати мідії. З відкритими стулками викинути. Покласти мідії в сковороду. Додати часник і трохи води. Пригасити близько 5 хвилин, щоб стулки мідій розкрилися.
2. Вийняти часник. Додати до мідій біле вино і нарізану зелень петрушки.
3. Вийняти з сковороди мідії і остудити. Звільнити молюски з раковин. Ті мідії, які не розкрилися, викинути.
4. У каструлі розігріти масло. Покласти туди розрізаний навпіл перчик і один зубчик часнику. Квасоля вийняти з стручків і обсмажити на часниково-перцевому олії. Перчик потім потрібно буде прибрати.
5. У каструлю з квасолею влити воду від мідій і долити ще літр. Гілочки розмарину зв'язати і покласти в бульйон. Варити, поки квасоля не розм'якшиться.
6. З бульйону прибрати розмарин і часник. Квасоля вибрати шумівкою з бульйону і довести в блендері до пюреподібних стану. Пюре покласти в суп.
7. Додати в суп пасту і варити до її готовності.
8. Суп готовий. Тепер додати туди молюски, сіль і перець за смаком і дати настоятися 5-10 хвилин.