Салат з мідіями і креветками
(покроковий рецепт з фото)
Спробуйте приготувати салат з мідіями і креветками по одному з моїх улюблених рецептів. Це дуже смачна страва, підходяще для будь-якого застілля. Особливо він сподобається любителям морепродуктів.
Салат з мідіями і креветками викладається відразу на порційні тарілки. Ви можете змінювати порядок розподілу компонентів на свій смак або зовсім з'єднувати їх в одній великій салатниці, перемішавши.
Цей салатик дуже смачний і корисний, адже морепродукти містять велику кількість вітамінів і мікроелементів, необхідних людині. До того ж, він здатний урізноманітнити будь-який стіл. Ваші гості будуть в захваті!
- Мідії - 250 грам
- Креветки - 250 грам
- Авокадо - 1/2 штуки
- Помідори - 1 штука
- Перепелині яйця - 3 штуки
- Салат-латук - За смаком
- Соєвий соус - 50 мілілітрів
- Оливкова олія - 50 мілілітрів(+ для смаження)
- Дижонская гірчиця - 2 чайних ложки
- Сіль - За смаком
1. Мідії і креветки повністю розморозити і промийте. Якщо потрібно, креветки очистіть (повинно бути 250 г. Очищених креветок).
2. Морепродукти обсмажте на розігрітій олії пару хвилин. Потім додайте трохи соєвого соусу, перемішайте і вимкніть.
3. Авокадо помийте, відріжте половинку, Очистіть її від шкірки і наріжте м'якоть невеликими кубиками.
4. Помідор також вимийте і наріжте кубиками. Рідина з помідора приберіть, в салаті вона нам ні до чого, тому краще вибирати щільні м'ясисті плоди.
5. В окремій ємності з'єднайте оливкова олія, соєвий соус і гірчицю, якщо потрібно - посоліть. Пропорції компонентів заправки можете змінювати на свій смак.
6. Тарілку викладіть, вимитими і висушеними листям салату, розділеними на невеликі частини. Поверх них покладіть мідії і креветки. Полийте частиною заправки.
7. Далі розподіліть на тарілці нарізані авокадо, помідор і варені, розрізані на четвертинки перепелині яйця. Знову полийте заправкою. Салат з мідіями і креветками готовий! Смачного!