Рецепт Кальмари, фаршировані булгуром і мідіями фото

Кальмари, фаршировані булгуром і мідіями
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня , Китайська кухня
Риба та морепродукти, Морепродукти, Крупи, Кальмари, Манна крупа
Дієтичне харчування, Низькокалорійні
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви, Фаршировані

Скільки варіантів фаршированих кальмарів я знаю, але таких ще не пробувала! Найніжніші кальмари з пікантною соковитою начинкою. Блюдо само по собі дуже ситне і самодостатнє.

При бажанні замість булгура можна використовувати рис: він прекрасно поєднується з морепродуктами і коштує набагато дешевше булгура.

  • Кальмар - 4 штуки (тушка)
  • Манна крупа - 100 грам
  • Шпинат - 200 грам (заморожений)
  • Томатний соус - 100 мілілітрів
  • Часник - 4 зубчики
  • Сир - 3 Ст. Ложки (тертий)
  • Масло оливкове - 3 Ст. Ложки
  • М'ясо мідій - 200 грам
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком
кальмари, фаршировані булгуром і мідіями - фото крок 1
1. Булгур відваріть до готовності.
кальмари, фаршировані булгуром і мідіями - фото крок 2
2. Мідії розморозити і добре промийте.
кальмари, фаршировані булгуром і мідіями - фото крок 3
3. Кальмари очистіть, зберігши форму.
кальмари, фаршировані булгуром і мідіями - фото крок 4
4. На сковороді з оливковою олією обсмажте шпинат, томатний соус і м'ясо мідій близько 10 хвилин.
кальмари, фаршировані булгуром і мідіями - фото крок 5
5. Додайте булгур і 2 ложки сиру, перемішайте. Додати сіль, поперчіть.
кальмари, фаршировані булгуром і мідіями - фото крок 6
6. Наповніть тушки кальмара отриманою начинкою.
кальмари, фаршировані булгуром і мідіями - фото крок 7
7. Викладіть у форму, посипте сиром, що залишився. Запікайте при 180 градусах близько 30 хвилин.
кальмари, фаршировані булгуром і мідіями - фото крок 8
8. Смачного!

Схожі рецепти