Кальмари, фаршировані булгуром і мідіями
(покроковий рецепт з фото)
Скільки варіантів фаршированих кальмарів я знаю, але таких ще не пробувала! Найніжніші кальмари з пікантною соковитою начинкою. Блюдо само по собі дуже ситне і самодостатнє.
При бажанні замість булгура можна використовувати рис: він прекрасно поєднується з морепродуктами і коштує набагато дешевше булгура.
- Кальмар - 4 штуки (тушка)
- Манна крупа - 100 грам
- Шпинат - 200 грам (заморожений)
- Томатний соус - 100 мілілітрів
- Часник - 4 зубчики
- Сир - 3 Ст. Ложки (тертий)
- Масло оливкове - 3 Ст. Ложки
- М'ясо мідій - 200 грам
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
1. Булгур відваріть до готовності.
2. Мідії розморозити і добре промийте.
3. Кальмари очистіть, зберігши форму.
4. На сковороді з оливковою олією обсмажте шпинат, томатний соус і м'ясо мідій близько 10 хвилин.
5. Додайте булгур і 2 ложки сиру, перемішайте. Додати сіль, поперчіть.
6. Наповніть тушки кальмара отриманою начинкою.
7. Викладіть у форму, посипте сиром, що залишився. Запікайте при 180 градусах близько 30 хвилин.
8. Смачного!