Кабачки, фаршировані булгуром і грибами
(покроковий рецепт з фото)
Страви з кабачків не тільки дуже корисні, але і смачні. Пропоную в розпал сезону приготувати кабачки, фаршировані булгуром і грибами.
Дане блюдо виходить легким, корисним і дуже смачним! Відмінний варіант і для сімейної трапези, і для будь-якого літнього святкового столу. За бажанням булгур можна замінити рисом, але настійно рекомендую спробувати кабачки саме в такому варіанті, виходить дуже смачно, НЕ розчаруєтеся! Ніжні і соковиті кабачки ідеально поєднуються з ароматною і ситної начинкою, а сирна скоринка зверху повністю доповнює смак цієї страви. Подаємо самостійно або як гарнір. Спробуйте!
- Кабачки - 3 штуки (молоді)
- Манна крупа - 0, 5 склянки
- Цибуля - 1 штука
- Печериці - 200 грам (свіжі)
- Морква - 1 штука
- Сир - 50 грам
- Вода - 1 Склянка
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Рослинна олія - 50 мілілітрів
Підготуйте всі інгредієнти.
Кабачки вимийте, зріжте кінчики, щоб вони взяли рівну поверхню. Кожен розріжте на три частини і маленькою ложечкою вийміть м'якоть, щоб вийшли стаканчики.
Відваріть в підсоленій воді до легкої м'якості, близько 2-3 хвилин. Відкиньте на друшляк і дайте охолонути.
Для начинки розріжте печериці навпіл, із середньої частини наріжте 9 пластин, а інші гриби наріжте кубиками.
Цибулю і моркву наріжте кубиками.
Частина вийнятої з кабачків м'якоті також наріжте кубиками. Знадобиться приблизно половина.
Обсмажте булгур на невеликій кількості рослинного масла, близько 10 хвилин. Потім додайте воду, сіль і на невеликому вогні під кришкою готуйте до повного вбирання рідини.
Гриби і овочі обсмажте до готовності.
Додайте булгур, сіль, перець за смаком, перемішайте і тушкуйте начинку близько 5 хвилин.
Форму змастіть маслом. У стаканчики з кабачків розкладіть готову начинку.
Зверху посипте тертим сиром. На сир викладіть пластини грибів і змастіть їх маслом. Надішліть форму в духовку, розігріту до 180 градусів приблизно на 15 хвилин.
Кабачки, фаршировані булгуром і грибами готові. Смачного!