Рецепт Кабачки, фаршировані булгуром і грибами фото

Кабачки, фаршировані булгуром і грибами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Кабачок
ПП рецепти
На обід , На вечерю , Літні
Гарячі страви , Страви з начинкою
Кількість порцій: 9
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Страви з кабачків не тільки дуже корисні, але і смачні. Пропоную в розпал сезону приготувати кабачки, фаршировані булгуром і грибами.

Опис приготування:

Дане блюдо виходить легким, корисним і дуже смачним! Відмінний варіант і для сімейної трапези, і для будь-якого літнього святкового столу. За бажанням булгур можна замінити рисом, але настійно рекомендую спробувати кабачки саме в такому варіанті, виходить дуже смачно, НЕ розчаруєтеся! Ніжні і соковиті кабачки ідеально поєднуються з ароматною і ситної начинкою, а сирна скоринка зверху повністю доповнює смак цієї страви. Подаємо самостійно або як гарнір. Спробуйте!

  • Кабачки - 3 штуки (молоді)
  • Манна крупа - 0, 5 склянки
  • Цибуля - 1 штука
  • Печериці - 200 грам (свіжі)
  • Морква - 1 штука
  • Сир - 50 грам
  • Вода - 1 Склянка
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Рослинна олія - 50 мілілітрів
кабачки, фаршировані булгуром і грибами - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
кабачки, фаршировані булгуром і грибами - фото крок 2
Кабачки вимийте, зріжте кінчики, щоб вони взяли рівну поверхню. Кожен розріжте на три частини і маленькою ложечкою вийміть м'якоть, щоб вийшли стаканчики.
кабачки, фаршировані булгуром і грибами - фото крок 3
Відваріть в підсоленій воді до легкої м'якості, близько 2-3 хвилин. Відкиньте на друшляк і дайте охолонути.
кабачки, фаршировані булгуром і грибами - фото крок 4
Для начинки розріжте печериці навпіл, із середньої частини наріжте 9 пластин, а інші гриби наріжте кубиками.
кабачки, фаршировані булгуром і грибами - фото крок 5
Цибулю і моркву наріжте кубиками.
кабачки, фаршировані булгуром і грибами - фото крок 6
Частина вийнятої з кабачків м'якоті також наріжте кубиками. Знадобиться приблизно половина.
кабачки, фаршировані булгуром і грибами - фото крок 7
Обсмажте булгур на невеликій кількості рослинного масла, близько 10 хвилин. Потім додайте воду, сіль і на невеликому вогні під кришкою готуйте до повного вбирання рідини.
кабачки, фаршировані булгуром і грибами - фото крок 8
Гриби і овочі обсмажте до готовності.
кабачки, фаршировані булгуром і грибами - фото крок 9
Додайте булгур, сіль, перець за смаком, перемішайте і тушкуйте начинку близько 5 хвилин.
кабачки, фаршировані булгуром і грибами - фото крок 10
Форму змастіть маслом. У стаканчики з кабачків розкладіть готову начинку.
кабачки, фаршировані булгуром і грибами - фото крок 11
Зверху посипте тертим сиром. На сир викладіть пластини грибів і змастіть їх маслом. Надішліть форму в духовку, розігріту до 180 градусів приблизно на 15 хвилин.
кабачки, фаршировані булгуром і грибами - фото крок 12
Кабачки, фаршировані булгуром і грибами готові. Смачного!

Схожі рецепти