Рецепт Яблучно-бісквітний рулет фото

Яблучно-бісквітний рулет
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Фрукти, Яблука, Бісквітне тісто
Пісні страви
На полуденок, На сніданок
Випічка, Солодке

У чому краса приготування рулетів? звичайно, в їх простоті. І чим простіше рецепт, тим швидше він готується. Пропоную поєднати два простих рецепта - пиріг "шарлотка" і бісквітний рулет.

Яблука в рецепті грають дуже важливу роль, тому вибирайте смачні і солодкі сорти. Обов'язково відіжміть сік з тертих яблук, інакше рулет буде вологим.

  • Яйце - 4 штуки
  • Борошно пшеничне - 4 Ст. Ложки
  • Сода - 1/4 чайних ложки
  • Цукор - 7 Ст. Ложок(3 ст. L. - в яблука, 4 ст. L. - в тісто)
  • Яблука - 4 штуки (середні)
  • Ванілін - За смаком
яблучно-бісквітний рулет - фото крок 1
Підготуйте необхідні інгредієнти.
яблучно-бісквітний рулет - фото крок 2
У борошно додайте соду і перемішайте.
яблучно-бісквітний рулет - фото крок 3
Розділіть яйця на білки і жовтки.
Білки збийте в стійку піну.
яблучно-бісквітний рулет - фото крок 4
Жовтки збийте до "побіління", додайте 4 ст. Ложки цукру, борошно (частинами) і ще раз збийте.
яблучно-бісквітний рулет - фото крок 5
З'єднайте збиті білки і жовтки. Лопаткою втручайтеся тісто поступово, рухами "вгору-вниз" .
яблучно-бісквітний рулет - фото крок 6
Готове тісто має бути однорідним і повітряним.
яблучно-бісквітний рулет - фото крок 7
Яблука натріть на крупній тертці, відіжміть зайвий сік. Змішайте з цукром.
яблучно-бісквітний рулет - фото крок 8
Візьміть широкий деко. Застелите пергаментним папером. Розкладіть яблука, зверху покрийте рівномірно тестом. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 15-20 хвилин.
яблучно-бісквітний рулет - фото крок 9
Готовий пласт швидко перекладіть на рушник і зніміть папір.
яблучно-бісквітний рулет - фото крок 10
Скрутіть рулет і залиште охолоджуватися на 3-4 годину.
яблучно-бісквітний рулет - фото крок 11
Сливки збийте в міцну, стійку піну.
Розгорніть акуратно остиглий пласт і промажте вершками.
яблучно-бісквітний рулет - фото крок 12
Закрутіть рулет, змастіть зверху вершками, прикрасьте за бажанням.
яблучно-бісквітний рулет - фото крок 13
Рулет готовий! Приємного чаювання!

Схожі рецепти