Яблучно-бісквітний рулет
(покроковий рецепт з фото)
У чому краса приготування рулетів? звичайно, в їх простоті. І чим простіше рецепт, тим швидше він готується. Пропоную поєднати два простих рецепта - пиріг "шарлотка" і бісквітний рулет.
Яблука в рецепті грають дуже важливу роль, тому вибирайте смачні і солодкі сорти. Обов'язково відіжміть сік з тертих яблук, інакше рулет буде вологим.
- Яйце - 4 штуки
- Борошно пшеничне - 4 Ст. Ложки
- Сода - 1/4 чайних ложки
- Цукор - 7 Ст. Ложок(3 ст. L. - в яблука, 4 ст. L. - в тісто)
- Яблука - 4 штуки (середні)
- Ванілін - За смаком
Підготуйте необхідні інгредієнти.
У борошно додайте соду і перемішайте.
Розділіть яйця на білки і жовтки.
Білки збийте в стійку піну.
Білки збийте в стійку піну.
Жовтки збийте до "побіління", додайте 4 ст. Ложки цукру, борошно (частинами) і ще раз збийте.
З'єднайте збиті білки і жовтки. Лопаткою втручайтеся тісто поступово, рухами "вгору-вниз" .
Готове тісто має бути однорідним і повітряним.
Яблука натріть на крупній тертці, відіжміть зайвий сік. Змішайте з цукром.
Візьміть широкий деко. Застелите пергаментним папером. Розкладіть яблука, зверху покрийте рівномірно тестом. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 15-20 хвилин.
Готовий пласт швидко перекладіть на рушник і зніміть папір.
Скрутіть рулет і залиште охолоджуватися на 3-4 годину.
Сливки збийте в міцну, стійку піну.
Розгорніть акуратно остиглий пласт і промажте вершками.
Розгорніть акуратно остиглий пласт і промажте вершками.
Закрутіть рулет, змастіть зверху вершками, прикрасьте за бажанням.
Рулет готовий! Приємного чаювання!