Виноградний шербет
(покроковий рецепт з фото)
Приємний, ароматний і красивий десерт. У літню спеку прекрасно освіжить і послужить гідною альтернативою традиційному морозиву.
Для приготування щербета нам знадобиться виноградний сік. Можна взяти готовий, або зробити самостійно. Проваріть ягоди винограду до м'якості, потім перетріть через сито, а макуха відіжміть. У сік додайте цукор, воду і вино. Розмішайте і поставте в холодильник на 5 годин. Кожні півгодини виймайте і збивайте за допомогою погружного блендера. Коли щербет остаточно застигне, можна подавати на стіл. Смачного!
- Виноград - 1 кілограм
- Цукор - 90 грам
- Вода - 0, 25 склянки
- Вино червоне - 0, 25 склянки
Виноград очистіть від гілочок і проваріть на повільному вогні до м'якості.
Потім перетріть його через сито, а макуха відіжміть через марлю.
У вийшов виноградний сік додайте цукор, воду і вино. Перемішайте до повного розчинення цукру.
Помістіть щербет в морозилку на 5 годин. При цьому кожні півгодини виймайте і збивайте за допомогою погружного блендера. Або використовуйте мороженицу. За допомогою ложки, виріжте з готового щербета кульки і подайте на стіл.