Шербет
(покроковий рецепт з фото)
Шорба на Близькому Сході називають дуже смачний і насичений м'ясний суп. Аналоги такого супу зустрічаються і в кухні Середньої Азії. Пропоную зварити туніський варіант, ароматний і ситний. Спробуйте!
Обжарочние супи зручно варити в мультиварці. І посуду менше брудниться і результат радує. Не забувайте, що на Сході прянощі грають в страві важливу роль! Обов'язково додайте зіру (кмин) і koriandr, гострий перець, часник, пряну зелень. Насолоджуйтеся ароматами.
- М'ясо - 700 грам (яловичина, телятина або баранина - м'якоть)
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
- Гайка - 1 Склянка (сухий)
- Морква - 1 штука
- Картопля - 3 штуки
- Солодкий перець - 1 штука
- Помідори - 2-3 штук
- Часник - 3-4 зубчиків
- Макарони - 1 Склянка (дрібні)
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Лимонний сік - За смаком
- Чорний перець - За смаком
- Гострий червоний перець - За смаком
- Зіра - 1/2 чайних ложки
- Koriandr - 1 Чайна ложка
- Лавровий лист - 2-3 штук
Підготуйте інгредієнти.
Нут замочити в холодній воді на ніч. Бажано пару раз змінити воду. Перед приготуванням воду злийте, гайка obsušite.
М'ясо наріжте невеликими шматочками і обсмажте в режимі жарка до рум'яної скоринки.
Додайте цибулю та моркву, нарізані кубиком і продовжуйте жарку до пом'якшення овочів.
Додайте в чашу мультиварки підготовлений нут і обсмажте все разом ще 5-7 хвилин.
Викладіть картоплю кубиками і додайте томатну пасту. Обсмажте все разом ще 7-8 хвилин, помішуючи.
Залийте в чашу окріп - 2 L. Варіть майже до готовності картоплі. Додайте нарізані помідори без шкірки і солодкий перець. Варіть пару хвилин. Посоліть і поперчіть суп до смаку. Додайте дрібні макарони. Краще орзо, але і зірочки теж підійдуть.
Проваріть ще 3 хвилини, потім заправте суп свежерастолченнимі прянощами, гострим перцем, тертим часником. За смаком додайте трохи лимонного соку. Дайте супу закипіти і відключіть нагрів.
Дайте Шорба настоятися 15-20 хвилин. Подавайте суп зі свіжими коржами, зеленню, лимоном і гострим перцем. Смачного!