Рецепт Винний соус фото

Винний соус
(покроковий рецепт з фото)

Французька кухня
Гриби , Печериці
Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , Пісні страви
На обід , На вечерю , На швидку руку
Соуси , До м'яса
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Винний соус, рецепт якого я вам хочу запропонувати, дуже популярний у Франції. Там такий винний соус зазвичай подають до страв з м'яса - дійсно, поєднання дивовижне. Розповідаю, як зробити.

Опис приготування:

Сьогодні я вам покажу, як зробити винний соус. Цей рецепт - базовий, тут немає нічого зайвого, виключно необхідні інгредієнти і правильна технологія приготування. Можу заручитися, що в хороших ресторанах винний соус готують саме таким способом, хіба що на розсуд кухаря додають якісь додаткові спеції або приправи. А так - правильний винний соус готується саме так. Якщо хочете зробити обід або вечерю більш вишуканим - цей рецепт вам на допомогу.

Удачі і приємного апетиту!

  • Вершкове масло - 110 грам
винний соус - фото крок 1
Поставте соусницю на середній вогонь, розтопіть в ній половину вершкового масла. Коли масло розтопиться, зменшіть вогонь до повільного і варіть, помішуючи, поки масло не почне набувати коричневий відтінок.
винний соус - фото крок 2
Повільно додавайте в масло борошно, збиваючи при цьому масу віночком. Борошно повинна повністю змішатися з маслом, НЕ згорнувшись в грудочки.
винний соус - фото крок 3
Потім додайте в соусницю бульйон. Збийте вінчиком до однорідності і поваріть пару хвилин.
винний соус - фото крок 4
Додайте вино і знову змішайте все віночком.
винний соус - фото крок 5
Варіть на повільному вогні протягом 1 годину. За цей час соус увариться приблизно наполовину.
винний соус - фото крок 6
Через годину додайте в соус масло, що залишилося. Акуратно перемішайте і варіть соус до потрібної вам консистенції (хтось любить більш рідкий винний соус, хтось - густішою).
винний соус - фото крок 7
Винний соус готовий. Подавати в гарячому вигляді.

Схожі рецепти