Винний соус
(покроковий рецепт з фото)
Винний соус, рецепт якого я вам хочу запропонувати, дуже популярний у Франції. Там такий винний соус зазвичай подають до страв з м'яса - дійсно, поєднання дивовижне. Розповідаю, як зробити.
Сьогодні я вам покажу, як зробити винний соус. Цей рецепт - базовий, тут немає нічого зайвого, виключно необхідні інгредієнти і правильна технологія приготування. Можу заручитися, що в хороших ресторанах винний соус готують саме таким способом, хіба що на розсуд кухаря додають якісь додаткові спеції або приправи. А так - правильний винний соус готується саме так. Якщо хочете зробити обід або вечерю більш вишуканим - цей рецепт вам на допомогу.
Удачі і приємного апетиту!
- Вершкове масло - 110 грам
Поставте соусницю на середній вогонь, розтопіть в ній половину вершкового масла. Коли масло розтопиться, зменшіть вогонь до повільного і варіть, помішуючи, поки масло не почне набувати коричневий відтінок.
Повільно додавайте в масло борошно, збиваючи при цьому масу віночком. Борошно повинна повністю змішатися з маслом, НЕ згорнувшись в грудочки.
Потім додайте в соусницю бульйон. Збийте вінчиком до однорідності і поваріть пару хвилин.
Додайте вино і знову змішайте все віночком.
Варіть на повільному вогні протягом 1 годину. За цей час соус увариться приблизно наполовину.
Через годину додайте в соус масло, що залишилося. Акуратно перемішайте і варіть соус до потрібної вам консистенції (хтось любить більш рідкий винний соус, хтось - густішою).
Винний соус готовий. Подавати в гарячому вигляді.