Винний торт
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 12-16
Час приготування: 1 г. 30 хв.
Усім шанувальникам шоколадної випічки, хочу запропонувати для різноманітності приготувати приголомшливий винний торт. Корж виходить повітряним, ароматним і неймовірно смачним. Запам'ятовуйте рецепт!
Опис приготування:
Червоне вино в поєднанні з шоколадом працює дуже здорово! Я використовую напівсухе, але можна вибрати і солодкі сорти. Кількість цукру в торті залежить від обраного вина і від ваших смакових уподобань. Якщо любите дуже солодкі десерти, сміливо додавайте до 2 склянок.
- Яйце - 2 штуки
- Цукор - 1-1.5 склянки
- Борошно - 2 склянки
- Какао - 1/2 склянки
- Сода - 1.5 чайних ложки
- Рослинна олія - 1/3 склянки
- Червоне вино - 1 Склянка
- Вода - 1 Склянка
- Вершки - 1/2 склянки
- Шоколад - 100 грам
- Сіль - 1 щіпка
Підготуйте інгредієнти.
У глибоку миску вбийте яйця і всипте цукор. Збийте вінчиком до однорідності. Влийте рослинне масло і ще раз перемішайте.
Окремо просійте сухі інгредієнти - борошно, сіль, соду і какао. Віночком акуратно перемішайте, щоб вони добре з'єдналися і наситилися киснем.
З'єднайте сухі інгредієнти з рідкими, перемішайте і в 2-3 приймає злиття вино.
Коли тісто стане повністю однорідним, влийте склянку окропу і ще раз перемішайте.
Вийшло ось таке приголомшливе тісто.
Жароміцних форму я змастила трохи вершковим маслом. Вилийте тісто і відправте в розігріту до 190 градусів духовку.
Залежно від розміру форми, випікайте корж від 30 до 50 хвилин. Готовність перевіряйте сірником або зубочисткою. У мене пішло близько 45 хвилин.
Коли корж добре охолоне, розтопіть в вершках шоколад.
І покрийте тортик глазур'ю.
Прикрасьте за бажанням. Залиште торт на пару годин перед подачею.
Приємного чаювання!