Рецепт Вибухова карамель фото

Вибухова карамель
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди, Молочні продукти, Вершки, Сир, Полуниця
Вегетаріанське харчування
Для дітей
Десерти

Такого ви ще не пробували! Якщо ви любите експерименти на кухні або у вас підростають маленькі дослідники, розповідаю, як приготувати вибухову карамель! Дуже цікаво її готувати. Смачно!

Звичайно, цей рецепт приготування вибуховий карамелі зовсім не на кожен день, однак якщо вам хочеться бути для своїх діточок справжньою чарівницею, феєю і чарівної чаклункою, якої під силу такі чудеса, тоді обов'язково спробуйте і згадайте, що експерименти - це дуже весело! Бажаю вам успіху!

  • Кленовий сироп - 0.5 склянки
  • Цукор коричневий - 1 Склянка
  • Розпушувач - 0.5 чайних ложки
  • Вода - 1.5 -2 склянки
вибухова карамель - фото крок 1
1. Змішаємо воду, цукор і кленовий сироп. Ставимо на плиту.
вибухова карамель - фото крок 2
2. Чи підуть бульбашки: спочатку світлі, а потім ось такі темні. Саме час тепер додавати соду і швидко перемішувати. Почнуться легкі вибухи!
вибухова карамель - фото крок 3
3. І ось яке вийде вміст! Його ми швидко викладаємо на деко і відправимо в заздалегідь розпечену до 200 градусів духовку.
вибухова карамель - фото крок 4
4. Запікаємо приблизно 5-10 хвилин (при цьому маленькі вибухи все ще триватимуть), потім дістаємо і повністю охолоджуємо. Вийде як ніби цукерка: зверху тверда і кришиться, а всередині - легкі бульбашки і незвичайна текстура!

Схожі рецепти