Великодній колобок
(покроковий рецепт з фото)
Великдень зовсім скоро, і я хочу запропонувати вам рецепт великодніх колобків. Адже можна експериментувати з тестом і формою як завгодно.
Такі колобки давно стали гостями мого пасхального меню.
І хоч найчастіше я готую великодній колобок без родзинок (рідні не люблять), сьогодні я покажу вам рецепт з родзинками. Нижче покроковий рецепт, як приготувати великодній колобок. Нічого складного. Коли запікати - бажано подавати прямо з печі, гаряченькими!
- Молоко - 1 ¼ Склянок
- Цукор - ¼ Склянок
- Сухі дріжджі - 16 грам
- Борошно - 4 склянки
- Обкладинка - 2 чайних ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Вершкове масло - 60 грам (кімнатної температури)
- Ізюм - 1 Склянка (за смаком)
- Яйця - 2 штуки
- Розпушувач - 1 штука
Крок 1. Підігрійте молоко, щоб воно було теплим. Додайте цукрову пудру, розмішайте до повного розчинення. Додайте дріжджі. Слідувати, щоб молоко було досить теплим, але не гарячим. Залиште суміш на 5-10 хвилин, вона повинна злегка пінитися.
Крок 2. Просійте борошно. Додайте корицю, сіль і спеції.
Крок 3. Додайте яйця, масло і родзинки. Добре все змішайте, щоб вийшло однорідне тісто.
Крок 4. Вимішуйте близько 5 хвилин, тісто має бути крутим.
Крок 5. Присипте робочу поверхню борошном. Вимішуйте, тісто повинне вийти еластичним.
Крок 6. Перекладіть тісто в миску. Накрийте його харчовою плівкою і поставте в тепле місце на 45 хвилин. Тісто має збільшитися в 2 рази.
Крок 7. Після того, як тісто збільшиться в 2 рази, розділіть його на 12 кульок. Викладіть на деко, притисніть один до одного.
Крок 8. Залиште його в теплому місці на 15 хвилин. Заздалегідь розігрійте духовку до 180 градусів. Випікайте 25 хвилин, до готовності.