Вегатаріанський «пастуший» пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Якщо не їсте м'яса - це зовсім не привід відмовляти собі в смачній їжі. Спробуйте пісну варіацію популярного англійського страви. Розповім, як приготувати вегетаріанський «Пастуший» пиріг.
Не турбуйтеся про смак, відсутність м'яса сповна компенсують велика кількість овочів, в тому числі гриби і навіть сочевиця (її можна замінити сушеним горохом). Ви можете використовувати будь-які овочі, в тому числі заморожені. Готовий пиріг варто їсти трохи теплим.
- Сочевиця - 1/3 склянки
- Часник - 2 зубчики
- Цибуля - 1 штука
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Морква - 3 штуки
- Стебло селери - 2 штуки
- Гриби - 230 грам
- Сушений чебрець - 1 Чайна ложка
- Паприка - 0, 5 чайних ложки
- Сіль, перець - За смаком
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Бульйон овочевий - 1 Склянка
- Заморожений горошок - 1 Склянка
- Картопляне пюре - За смаком
1. Промийте сочевицю і відваріть її в киплячій воді протягом 20 хвилин. Відкиньте сочевицю на сито, вийде близько 1 склянки готової.
2. Наріжте дрібними кубиками цибулю і обсмажте його на рослинному маслі, додайте до нього часник, а через хвилину викладіть нарізану кубиками моркву і шматочки селери. Обсмажуйте все до м'якості селери. Наріжте невеликими шматочками гриби, додайте до них сіль, паприка, сушений чебрець, мелений перець. Коли гриби будуть м'які, додайте до овочів борошно, томатну пасту і перемішайте.
3. До готовим овочам влийте бульйон, доведіть його до кипіння, гарненько перемішавши все овочі.
4. В самому кінці додайте заморожений горошок, сочевицю. Прогрійте пару хвилин.
5. Викладіть овочі в форму для запікання або залиште в сковороді, укладіть поверх шар відвареного пюре (близько 4 склянок) і розрівняйте.
6. Запікайте в розігрітій до 200 градусів духовці близько 15-20 хвилин, щоб з'явилася гарна скоринка.
7. Готовий пиріг видаліть з духовки і дайте йому кілька хвилин для охолодження, потім подавайте до столу.