Рецепт Варення зі смородини, перетерте з цукром фото

Варення зі смородини, перетерте з цукром
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Ягоди , Смородина , Цукор
Дієтичне харчування , Для діабетиків
На обід , На вечерю , На полуденок , Для дітей , На сніданок , Десерт
Заготовки , Варення
Кількість порцій: 2
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Це не тільки найпростіший, але і корисний спосіб заготовити ароматну смородину. Взимку таке смачне ласощі буде радувати вас своїм приголомшливим смаком і допоможе впоратися з симптомами застуди.

Опис приготування:

Коли влітку настає пора заготовок, то крім звичайного варення з різних ягід і фруктів я роблю ось таке варення зі смородини, перетерте з цукром в домашніх умовах. Справа в тому, що у таких ласощів є одна особливість: його не потрібно варити, а значить, в цьому варення зберігаються всі природні корисні властивості смородини. Повірте, це смакота в зиязикай час стане просто незамінною, адже вона не тільки допоможе впоратися з застудою, але і зміцнить ваш імунітет. Так що обов'язково скористайтеся цим простим рецептом варення зі смородини, перетертої з цукром, і ви побачите, наскільки воно приголомшливе.

  • Смородина - 1 кілограм (тут чорна, червона і біла)
  • Цукор - 1 кілограм
варення зі смородини, перетерте з цукром - фото крок 1
Для такого варення я зазвичай беру асорті, але взагалі підійде будь-яка смородина. Отже, перебираємо ягоди і ретельно їх промиваємо, потім відкидаємо на друшляк і даємо стекти рідини.
варення зі смородини, перетерте з цукром - фото крок 2
Тепер викладаємо частину сухих ягід в блендер і всипаємо цукровий пісок.
варення зі смородини, перетерте з цукром - фото крок 3
І гарненько все подрібнюємо, в результаті у нас виходить однорідна повітряна маса.
варення зі смородини, перетерте з цукром - фото крок 4
Перетерту ягоду перекладаємо в стерилізовану баночку, а в блендер насипаємо нову порцію смородини з цукром і знову все перемелює.
варення зі смородини, перетерте з цукром - фото крок 5
Коли баночка буде повністю наповнена, робимо на варення цукрову шапку і закриваємо банку. Таке варення зберігається досить довго, так що в будь-який час у вас під рукою буде смачне і корисне ласощі, зроблене своїми руками. Смачного!

Схожі рецепти