Варення з мандаринів з шкіркою
(покроковий рецепт з фото)
Приготувати мандаринове варення - це чудова ідея для "зиязиках заготовок" . Купити мандарини зовсім не проблема, вони продаються цілий рік. До того ж, готувати таке варення зовсім нескладно.
Перед вами простий рецепт приготування варення з мандаринів з шкіркою. Перед тим як сироп закипить, можна додати гілочку м'яти або паличку кориці. Пізніше, їх потрібно вибрати. Ще для смаку додають лимонний сік, перед тим як зняти готове варення з вогню. Остигнуло варення розливаємо по стерильним банкам. Щільно закриваємо кришками і зберігаємо в сухому і провітрюваному місці. Хай щастить!
- Мандарини - 1 кілограм
- Цукор - 1 кілограм
- Вода - 350 грам
- Гвоздика - За смаком
Мандарини промийте, очистіть і розділіть на часточки. Шкірку не викидаємо.
У каструлю засипте цукор і залийте водою. Доводимо до кипіння і кладемо мандарини. Через кілька хвилин зніміть варення з вогню. Через годину мандарини перекладіть в іншу ємність, а сироп прокип'ятіть 10-15 хвилин. Отриманим сиропом залийте мандарини на 1 час. Пізніше ще раз повторіть процедуру.
Беремо цедру 3-4 mandarinov, обшпарюємо окропом. А при третьому кип'ятінні сиропу - додаємо її в каструлю.
Готове варення розлийте по стерилізованим баночках.
Смачного!