Варення з мандаринів в шкірці
(покроковий рецепт з фото)
Цитрусові, а в даному випадку - мандарини, відмінно підійдуть для приготування чудового ароматного варення. Мандарини варяться разом зі шкірою, вона просочується солодким сиропом - виходить смачно!
Розповім як приготувати варення з мандаринів в шкірці в домашніх умовах.
Зупинимося на виборі мандаринів, найкраще підійдуть мандарини з тонкою шкіркою і щоб кісточок поменше було. Вибирайте турецькі або марокканські, маленького розміру. Готове варення можна вживати як в холодну пору так і в літній період, воно завжди актуально. Хай щастить!
- Мандарини - 1, 5 кілограма
- Цукор - 1 кілограм
- Вода - 1 літр
Підготуйте мандарини. Ретельно їх промийте і викладіть в глибоку миску. Залийте холодно водою і так залиште на 24 годину, це позбавить майбутнє варення від гіркоти.
Через 24 години злийте воду, ще раз промийте мандарини. Наріжте цитрусові часточками до 1см, кісточки видаліть. Перемістіть мандарини в глибоку каструлю, зверху залийте 1 л води і засипте цукор. Далі мандарини маринуються ще 24 годину.
З плином часу, ставимо каструлю на вогонь і починаємо варіння. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і варимо до загустіння, періодично помішуючи дерев'яною лопаткою.
Готове варення необхідної консистенції, розливаємо по стерилізованим баночках, надійно закриваємо кришками. Баночки переверніть догори дном до повного охолодження варення. Смачного!