Рецепт Варення з мандаринів в шкірці фото

Варення з мандаринів в шкірці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти , Мандарин
На полуденок , Для дітей
Заготовки , Варення
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 2 дн. 9 г. 0 хв.

Цитрусові, а в даному випадку - мандарини, відмінно підійдуть для приготування чудового ароматного варення. Мандарини варяться разом зі шкірою, вона просочується солодким сиропом - виходить смачно!

Опис приготування:

Розповім як приготувати варення з мандаринів в шкірці в домашніх умовах.

Зупинимося на виборі мандаринів, найкраще підійдуть мандарини з тонкою шкіркою і щоб кісточок поменше було. Вибирайте турецькі або марокканські, маленького розміру. Готове варення можна вживати як в холодну пору так і в літній період, воно завжди актуально. Хай щастить!

  • Мандарини - 1, 5 кілограма
  • Цукор - 1 кілограм
  • Вода - 1 літр
варення з мандаринів в шкірці - фото крок 1
Підготуйте мандарини. Ретельно їх промийте і викладіть в глибоку миску. Залийте холодно водою і так залиште на 24 годину, це позбавить майбутнє варення від гіркоти.
варення з мандаринів в шкірці - фото крок 2
Через 24 години злийте воду, ще раз промийте мандарини. Наріжте цитрусові часточками до 1см, кісточки видаліть. Перемістіть мандарини в глибоку каструлю, зверху залийте 1 л води і засипте цукор. Далі мандарини маринуються ще 24 годину.
варення з мандаринів в шкірці - фото крок 3
З плином часу, ставимо каструлю на вогонь і починаємо варіння. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і варимо до загустіння, періодично помішуючи дерев'яною лопаткою.
варення з мандаринів в шкірці - фото крок 4
Готове варення необхідної консистенції, розливаємо по стерилізованим баночках, надійно закриваємо кришками. Баночки переверніть догори дном до повного охолодження варення. Смачного!

Схожі рецепти