Варення з кульбаби для печінки
(покроковий рецепт з фото)
Варення з кульбаби - це не просто смачне і солодкі ласощі, яке прекрасно підходить для будь-якого чаювання, але і корисна харчова добавка, яка показана при захворюваннях печінки.
Якщо ви хочете дізнатися, як приготувати варення з кульбаби для печінки, то прочитайте цей рецепт. Таке варення є загальнозміцнюючим засобом для всього організму, підвищує імунітет. Але найкраще варення з кульбаб корисно при захворюваннях печінки, навіть при цирозі.
- Кульбаби - 300 штук (квітки)
- Цукор - 1 кілограм
- Вода - 2 склянки
- Лимонна кислота - 1/2 чайних ложки
У відповідній за розміром каструльці зваріть цукровий сироп. Для цього влийте в неї воду, поставте на вогонь і дочекайтеся, поки рідина закипить. Всипте до води кілограм цукру.
Кульбаби для варення потрібно збирати в екологічно чистому місці в сонячний день. Квітки відокремте від стебел і гарненько промийте. Потім додайте кульбаби в цукровий сироп.
Варіть кульбаби протягом двадцяти хвилин. За кілька секунд до повної готовності всипте пів-ложки лимонної кислоти, можна і лимонного фрешу. Потім цукрову квіткову масу потрібно зняти з вогню і поставити в холодильник на добу. Через 24 години відкиньте кульбаби на друшляк.
Знову поставте варення на слабкий вогонь і кип'ятіть ще двадцять хвилин. Потім остудіть і розлийте по банках, закрийте кришками. Зберігайте варення в холодильнику.