Салат з кульбаби
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вашій увазі оригінальний рецепт приготування салату з кульбаби з яйцями і грінками. Про користь кульбаби відомо вже давно, тільки звикли з нього робити варення. Спробуйте і салат!
Мій варіант, як приготувати салат з кульбаб, гранично простий. Ви ж, якщо заходите, без праці можете пробувати додавати інші цікаві інгредієнти. Наприклад - бекон, з ним салатик буде ситніше.
- Листя кульбаби - 1 пучок
- Яйце - 1 штука
- Шматочок білого хліба - 1 штука
- Часник - 1 зубчик
- Сіль - 1 щіпка
- Орегано - 1 щіпка
- Масло оливкове - 2 чайних ложки(1 для смаження і 1 для заправки)
- Оцет яблучний - 0, 5 чайних ложки
1. Підготуйте продукти для салату. Листя кульбаби потрібно збирати тільки молоденькі, бажано до початку цвітіння. Вибирайте самі молоденькі кущики і зривайте листочки вище половини від корінця. Листочки замочіть в холодній воді на 15-20 хвилин, щоб вони втратили гіркоту. Відваріть куряче яйця круто.
2. Порубати крупно часник, поріжте хліб кубиками.
3. На чайній ложці маслинової олії обсмажте кубики хліба з часником. Сам часник більше не знадобиться, головне, щоб він віддав свій аромат хліба.
4. На тарілочку викладіть вимиті і підсушені серветкою від вологи листочки.
5. Яйце поріжте на 4 частини і викладіть на листочки.
6. Зверху розподіліть сухарики без часнику, посипте сіллю і орегано. Полийте заправкою з оливкового масла і яблучного оцту. Салат готовий!