Варення з квіток кульбаби
(покроковий рецепт з фото)
Варення з квіток кульбаби не тільки романтично звучить, воно ще й на смак просто чудове! Такої смакоти ви ще не пробували. Обов'язково приготуйте варення в розпал цвітіння кульбаб.
Хочете дізнатися, як приготувати варення з квіток кульбаби? Це зовсім не складно. Таку копітку роботу насправді можна виконати дуже швидко і без особливих труднощів. У сезон кульбаб дуже рекомендую запастися таким ласощами, так як воно має масу корисних для людського організму властивостей.
- Квітки - 1000 штук
- Вода - 2 L
- Лимон - 1 штука (великий)
- Імбир - 1 штука (близько 4-5 см)
- Бадьян - 3 штуки
- Цукор - 3 кілограма
- Горіхи волоські - 1, 5 склянки
Квітки кульбаб вимийте і відокремте від зеленої частини. Залийте їх водою і додайте зірчастий бадьян. Лимон і імбир наріжте на кружечки і киньте до квіток. Поставте всі інгредієнти в каструльку на плиту, включите вогонь. Доведіть до кипіння, варіть десять хвилин. Потім вимкніть вогонь і залиште кульбаби настоюватися на всю ніч.
Вранці настояні квіти слід процідити. Пелюсточки відіжміть. Сироп знову поставте на плиту, додавши в нього цукор на свій смак. Доведіть сироп до кипіння.
Сироп повинен кипіти півтори години. Не забувайте періодично знімати з нього пінку.
В кінці киньте в сироп ядра волоських горіхів. Якщо немає волоських, то підійдуть будь-які. Особливо добре буде з кешью, мигдалем, фундук. Кип'ятіть сироп з горіхами ще десять хвилин.
Банки для консервації простерилизуйте або обдайте окропом. Перелийте в них варення. За додаткову плату закупорте кришками і зберігайте в прохолодному місці.