Салат з листя кульбаби
(покроковий рецепт з фото)
Чи не падайте зі стільця, але я вам розповім, як готувати… салат з листя кульбаби Виходить він, до речі, дуже легким, ефектним і смачним. Для святкового столу - саме те.
Салат з листя кульбаби - це просто чудовий по своїй легкості салат, який одночасно і насичує, і абсолютно не обтяжує, а тому є ідеальним варіантом для сніданку або перекусу. Добре поєднується з хрустким хлібом. Головне - щоб листя кульбаби були молодими, тоді салат вийде відмінним. Рекомендую!
- Листя кульбаби - 20 грам
- Петрушка - 10 грам
- Часник - 2 зубчики
- Яйця - 2 штуки
- Сир моцарела - 50 грам
- Пророщені зерна пшениці - 2 чайних ложки
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Бальзамічний оцет - 2 чайних ложки
- Перець, сіль - - За смаком
Дрібно нарізаний часник обсмажуємо в оливковій олії на сильному вогні до золотистого. Це буквально пара хвилин. Головне - постійно заважати, щоб не пригоріла.
Коли часник стане золотистим - додаємо в сковороду вимиті і осушення листя кульбаби. Обсмажуємо на швидкому вогні ще секунд 30-40.
Додаємо петрушку, обсмажуємо ще 30 секунд, не забуваючи постійно розмішувати вміст сковороди.
На тарілки, в яких будемо подавати, викладаємо вміст сковороди. Зверху присипаємо накришених сиром.
Потім посипаємо все це справа пшеничними паростками.
Збризгуємо все бальзаміком.
Яйця, відварені до готовності, руками розриваємо на дві частини і викладаємо на кожну порцію. Краще, щоб жовток був трохи рідким і витік.
За смаком приправляємо сіллю і перцем. Трохи охолоджуємо і подаємо.