Рецепт Суп з кульбаби і кропиви фото

Суп з кульбаби і кропиви
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Індійська кухня
Зелень, Кропива
Пісні страви, Рецепти для схуднення
На обід, Літні
Супи

Корисний весняний суп з кульбаб і кропиви, на курячому бульйоні. Крім зелені додамо овочі асорті. Кульбаба і кропива одні з перших з'являються навесні і наповнюють блюдо ароматом і свіжістю.

Для супу вибираємо молоді листочки кульбаби. Можна прибрати поздовжні стебла в листі, так як саме в стеблах міститься гіркота. Кропиву, обов'язково, заливаємо окропом, а потім, її можна перебрати і порізати, після окропу кропива НЕ жалить.

  • Картопля - 2 штуки
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Курка - 300 грам
  • Часник - 2 зубчики
  • Яйця - 2-3 штук
  • Кропива - 1 пучок
  • Листя кульбаби - 1 пучок
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Чорний перець - 1 щіпка
суп з кульбаби і кропиви - фото крок 1
Підготуємо інгредієнти.
суп з кульбаби і кропиви - фото крок 2
У каструлю з водою кладемо шматки курки і доводимо до кипіння. Прибираємо пінку. Додаємо шматок цибулини, морква і лавровий лист. Варимо мінімум годину. Цибуля, морква і лавровий лист видаляємо з готового бульйону.
суп з кульбаби і кропиви - фото крок 3
У киплячий бульйон додаємо нарізану цибулю і моркву.
суп з кульбаби і кропиви - фото крок 4
Ріжемо картоплю і висипаємо в каструлю до решти інгредієнтів. Солимо і варимо 20-25 хвилин.
суп з кульбаби і кропиви - фото крок 5
Кропиву заливаємо окропом, потім добре промиваємо і відбираємо молоді листочки.
суп з кульбаби і кропиви - фото крок 6
Кропиву нарізаємо і за хвилину до вимикання висипаємо в суп.
суп з кульбаби і кропиви - фото крок 7
Молоде листя кульбаби моєму, ріжемо і додаємо в суп. Прибираємо каструлю з вогню. Наполягаємо 10-15 хвилин.
суп з кульбаби і кропиви - фото крок 8
У готовий суп додаємо варене яйце і посипаємо чорним перцем. Суп з кульбаби і кропиви готовий, подаємо гарячим з часником і темним хлібом. Смачного!

Схожі рецепти