Суп з кульбаби і кропиви
(покроковий рецепт з фото)
Корисний весняний суп з кульбаб і кропиви, на курячому бульйоні. Крім зелені додамо овочі асорті. Кульбаба і кропива одні з перших з'являються навесні і наповнюють блюдо ароматом і свіжістю.
Для супу вибираємо молоді листочки кульбаби. Можна прибрати поздовжні стебла в листі, так як саме в стеблах міститься гіркота. Кропиву, обов'язково, заливаємо окропом, а потім, її можна перебрати і порізати, після окропу кропива НЕ жалить.
- Картопля - 2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Курка - 300 грам
- Часник - 2 зубчики
- Яйця - 2-3 штук
- Кропива - 1 пучок
- Листя кульбаби - 1 пучок
- Лавровий лист - 2 штуки
- Сіль - 1 щіпка
- Чорний перець - 1 щіпка
Підготуємо інгредієнти.
У каструлю з водою кладемо шматки курки і доводимо до кипіння. Прибираємо пінку. Додаємо шматок цибулини, морква і лавровий лист. Варимо мінімум годину. Цибуля, морква і лавровий лист видаляємо з готового бульйону.
У киплячий бульйон додаємо нарізану цибулю і моркву.
Ріжемо картоплю і висипаємо в каструлю до решти інгредієнтів. Солимо і варимо 20-25 хвилин.
Кропиву заливаємо окропом, потім добре промиваємо і відбираємо молоді листочки.
Кропиву нарізаємо і за хвилину до вимикання висипаємо в суп.
Молоде листя кульбаби моєму, ріжемо і додаємо в суп. Прибираємо каструлю з вогню. Наполягаємо 10-15 хвилин.
У готовий суп додаємо варене яйце і посипаємо чорним перцем. Суп з кульбаби і кропиви готовий, подаємо гарячим з часником і темним хлібом. Смачного!