Варення з хурми
(покроковий рецепт з фото)
Варення з хурми - смачне, корисне, гарне ласощі. Його можна використовувати в начинки, бутерброди, добре подавати з сиром або манною кашею. Ніколи не пробували? Тоді ось рецепт!
Варення з хурми виходить однорідним, красивого кольору. Якщо у вас хурма в'яжучих сортів, то краще спочатку заморозити її в холодильнику, щоб вона втратила в'язкість. Якщо хурма НЕ соковита, тоді з цукру і води зваріть спочатку сироп. Варити варення з хурми треба акуратно, на невеликому вогні, часто помішуючи, щоб воно не пригоріло і зберегло красивий колір. Ну, про все докладніше - в рецепті. Читайте, як приготувати варення з хурми, і у вас все вийде. Успіхів!
- Мухобойка - 1 кілограм
- Цукор - 800 грам (якщо хурма дуже солодка, то 600 грам)
- Гвоздика - 2-3 штук
- Бадьян - 2 штуки
- Лимонна кислота - 1 За смаком
Приготувати хурму, помити, обсушити.
Почистити і порізати дрібними шматочками.
Засипати цукром і залишити на годину, щоб з'явився сік. Варити на середньому вогні 40 хвилин, додати спеції. Дати постояти 2 годину.
Варення поварити ще 10 хвилин і гарячим розкласти по банкам. Смачного!