Вареники з капустою на пару (з засмажкою)
(покроковий рецепт з фото)
Ніколи не готували вареники на пару? даремно, так як це дуже просто і надзвичайно смачно! Ви самі в цьому переконаєтеся, коли подивіться, як приготувати вареники з капустою на пару (з засмажкою).
Як правило, тісто для вареників готується на воді, але в цьому рецепті тісто незвичайне, в його основі - кефір. Найкраще брати кефір дводенної давності, тоді сода в ньому добре погаситься і тісто після приготування злегка підніметься. Ви можете розгортати тісто як тонко, так і товсто: залежить від того, які вареники ви любите. Начинка може бути будь-який, але м'ясо і цибулю потрібно обов'язково нарізати крупно, так блюдо вийде смачніше. Подавайте такі вареники не тільки з засмажкою, але і зі сметаною.
- Борошно - 460 грам(200г для самого замісу тіста, 260г в тісто)
- Капуста - 500 грам
- Подчеревок - 300-400 грам
- Кефір 2, 5% - 250 мілілітрів
- Сода - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Цибуля - 4 штуки
- Перець - За смаком
1. Приготуйте начинку для вареників: дрібними кубиками наріжте подчеревок і відправте його на розігріту з рослинним маслом сковороду.
2. Посоліть і поперчіть за смаком, на великому вогні обсмажте протягом декількох хвилин, періодично помішуючи. Цибуля наріжте крупно і додайте до м'яса, обсмажте на середньому вогні до м'якості цибулі. Половину начинки відкладіть для подачі.
3. Частину, що залишилася зажарку відправте в мультиварку і перемішайте з тонко нашаткованою капустою. Додайте сіль за смаком і при температурі 120 градусів тушкуйте в мультиварці (або на невеликому вогні) протягом 20-30 хвилин.
4. Кефір перемішайте з содою до утворення піни. Додайте цукор і сіль, просіяне борошно, добре перемішайте. Борошно, що залишилося (200 г) висипте на стіл, зверху викладіть тісто і вимісити його до м'якості і еластичності.
5. Надішліть тісто, загорнуте в харчову плівку, в холодильник на 30 хвилин. Протягом 2 хвилин вимісити тісто і розкачайте його на присипаної борошном поверхні в пласт товщиною 5-7 мм.
6. Виріжте гуртки, злегка розтягніть їх і начините. Защипніть краю вареників так, щоб начинка на них не потрапляла. Налийте в пароварку 2 літра води, доведіть її до кипіння і на пару готуйте вареники протягом 15 хвилин.
7. Для подачі половину, що залишилася засмажкою змішайте з рубаною зеленню. Готові гарячі вареники полийте начинкою. Смачного!