Рецепт Вареники з капустою на пару (з засмажкою) фото

Вареники з капустою на пару (з засмажкою)
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Овочі , Молочні продукти , Капуста
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Вареники
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Ніколи не готували вареники на пару? даремно, так як це дуже просто і надзвичайно смачно! Ви самі в цьому переконаєтеся, коли подивіться, як приготувати вареники з капустою на пару (з засмажкою).

Опис приготування:

Як правило, тісто для вареників готується на воді, але в цьому рецепті тісто незвичайне, в його основі - кефір. Найкраще брати кефір дводенної давності, тоді сода в ньому добре погаситься і тісто після приготування злегка підніметься. Ви можете розгортати тісто як тонко, так і товсто: залежить від того, які вареники ви любите. Начинка може бути будь-який, але м'ясо і цибулю потрібно обов'язково нарізати крупно, так блюдо вийде смачніше. Подавайте такі вареники не тільки з засмажкою, але і зі сметаною.

  • Борошно - 460 грам(200г для самого замісу тіста, 260г в тісто)
  • Капуста - 500 грам
  • Подчеревок - 300-400 грам
  • Кефір 2, 5% - 250 мілілітрів
  • Сода - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Цибуля - 4 штуки
  • Перець - За смаком
вареники з капустою на пару (з засмажкою) - фото крок 1
1. Приготуйте начинку для вареників: дрібними кубиками наріжте подчеревок і відправте його на розігріту з рослинним маслом сковороду.
вареники з капустою на пару (з засмажкою) - фото крок 2
2. Посоліть і поперчіть за смаком, на великому вогні обсмажте протягом декількох хвилин, періодично помішуючи. Цибуля наріжте крупно і додайте до м'яса, обсмажте на середньому вогні до м'якості цибулі. Половину начинки відкладіть для подачі.
вареники з капустою на пару (з засмажкою) - фото крок 3
3. Частину, що залишилася зажарку відправте в мультиварку і перемішайте з тонко нашаткованою капустою. Додайте сіль за смаком і при температурі 120 градусів тушкуйте в мультиварці (або на невеликому вогні) протягом 20-30 хвилин.
вареники з капустою на пару (з засмажкою) - фото крок 4
4. Кефір перемішайте з содою до утворення піни. Додайте цукор і сіль, просіяне борошно, добре перемішайте. Борошно, що залишилося (200 г) висипте на стіл, зверху викладіть тісто і вимісити його до м'якості і еластичності.
вареники з капустою на пару (з засмажкою) - фото крок 5
5. Надішліть тісто, загорнуте в харчову плівку, в холодильник на 30 хвилин. Протягом 2 хвилин вимісити тісто і розкачайте його на присипаної борошном поверхні в пласт товщиною 5-7 мм.
вареники з капустою на пару (з засмажкою) - фото крок 6
6. Виріжте гуртки, злегка розтягніть їх і начините. Защипніть краю вареників так, щоб начинка на них не потрапляла. Налийте в пароварку 2 літра води, доведіть її до кипіння і на пару готуйте вареники протягом 15 хвилин.
вареники з капустою на пару (з засмажкою) - фото крок 7
7. Для подачі половину, що залишилася засмажкою змішайте з рубаною зеленню. Готові гарячі вареники полийте начинкою. Смачного!

Схожі рецепти