Рецепт Дієтичний борщ без засмажкою фото

Дієтичний борщ без засмажкою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Буряк , М'ясо , Овочі , Яловичина
Дієтичне харчування
На обід , Для дітей , Корисний обід
Борщ , Супи
Кількість порцій: 10-12
Час приготування: 3 г. 0 хв.

З цього рецерта ви дізнаєтеся, як приготувати дієтичний борщ без засмажкою. Такий варіант є менш калорійний, ніж класичний, відповідно, прекрасно підійде для тих, хто стежить за своєю фігурою.

Опис приготування:

Ні в якому разі не раджу замінювати томатний сік на пасту або, тим більше, кетчуп. Томатний сік дає гарний колір, приємну консистенцію і за смаком цілком відповідає свіжим помідорам, в той час як томатна паста залишає присмак присутніх в ній спецій і приправ, що не дуже добре впливає на смак борщу.

У процесі приготування я не кладу сіль і перець, кожен додає їх собі в тарілку за смаком.

  • Нежирна яловичина - 0, 5 кілограма
  • Квасоля - 300 грам (свіжа або консервована)
  • Буряк - 2 штуки (маленька )
  • Томатний сік без солі - 0, 5 L
  • Картопля - 3 штуки (середні бульби)
  • Свіжа капуста - 300 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Пастернак - 1 За смаком
дієтичний борщ без засмажкою - фото крок 1
У великій каструлі потрібно відварити м'ясо. Яловичину можна варити цільним шматком або крупно нарізати. Так вона залишиться соковитою. Шумівкою потрібно знімати піну, яка утворюється на бульйоні. В середині процесу в воду кладемо очищену цілу цибулину і пастернак. Коли в каструлі залишиться 1/3 води, вимкніть вогонь. Бульйон НЕ зливайте.
дієтичний борщ без засмажкою - фото крок 2
Паралельно в іншій каструлі можна відварювати буряк, не знімаючи шкірки. Якщо у вас свіжа квасоля, поставте ще одну каструлю і відварити її. Я використовую консервовану, тому варити її не потрібно.
дієтичний борщ без засмажкою - фото крок 3
Нарізаємо овочі. Картоплю і моркву чистимо і ріжемо на великі шматочки. Капусту шаткуємо великою соломкою. Виймаємо з бульйону м'ясо, закладаємо туди нарізані овочі.
дієтичний борщ без засмажкою - фото крок 4
Остигнула яловичину розбираємо на волокна або ріжемо невеликими шматочками. Я вважаю за краще розбирати на волокна. Подрібнене м'ясо додаємо в бульйон з овочами.
дієтичний борщ без засмажкою - фото крок 5
Відварну буряк чистимо від шкірки і нарізаємо дрібною соломкою або ж натираємо на крупній тертці. Я в цілях економії часу зазвичай обираю другий варіант. Буряк і квасоля відправляємо в каструлю до інших інгредієнтів, туди ж вливаємо томатний сік. Ставимо все на малий вогонь. При необхідності солимо і перчимо. Після закипання варимо ще 30 хвилин.
дієтичний борщ без засмажкою - фото крок 6
В кінці готування дістаньте з каструлі цибулину і пастернак. Подавати наш низькокалорійний борщ можна з зеленню або нежирною сметаною. Я люблю перед подачею в тарілку додати трохи подрібненого часнику. Хто любить кислинку - можна додати пару крапель лимонного соку.

Схожі рецепти