Дієтичний борщ без засмажкою
(покроковий рецепт з фото)
З цього рецерта ви дізнаєтеся, як приготувати дієтичний борщ без засмажкою. Такий варіант є менш калорійний, ніж класичний, відповідно, прекрасно підійде для тих, хто стежить за своєю фігурою.
Ні в якому разі не раджу замінювати томатний сік на пасту або, тим більше, кетчуп. Томатний сік дає гарний колір, приємну консистенцію і за смаком цілком відповідає свіжим помідорам, в той час як томатна паста залишає присмак присутніх в ній спецій і приправ, що не дуже добре впливає на смак борщу.
У процесі приготування я не кладу сіль і перець, кожен додає їх собі в тарілку за смаком.
- Нежирна яловичина - 0, 5 кілограма
- Квасоля - 300 грам (свіжа або консервована)
- Буряк - 2 штуки (маленька )
- Томатний сік без солі - 0, 5 L
- Картопля - 3 штуки (середні бульби)
- Свіжа капуста - 300 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Пастернак - 1 За смаком
У великій каструлі потрібно відварити м'ясо. Яловичину можна варити цільним шматком або крупно нарізати. Так вона залишиться соковитою. Шумівкою потрібно знімати піну, яка утворюється на бульйоні. В середині процесу в воду кладемо очищену цілу цибулину і пастернак. Коли в каструлі залишиться 1/3 води, вимкніть вогонь. Бульйон НЕ зливайте.
Паралельно в іншій каструлі можна відварювати буряк, не знімаючи шкірки. Якщо у вас свіжа квасоля, поставте ще одну каструлю і відварити її. Я використовую консервовану, тому варити її не потрібно.
Нарізаємо овочі. Картоплю і моркву чистимо і ріжемо на великі шматочки. Капусту шаткуємо великою соломкою. Виймаємо з бульйону м'ясо, закладаємо туди нарізані овочі.
Остигнула яловичину розбираємо на волокна або ріжемо невеликими шматочками. Я вважаю за краще розбирати на волокна. Подрібнене м'ясо додаємо в бульйон з овочами.
Відварну буряк чистимо від шкірки і нарізаємо дрібною соломкою або ж натираємо на крупній тертці. Я в цілях економії часу зазвичай обираю другий варіант. Буряк і квасоля відправляємо в каструлю до інших інгредієнтів, туди ж вливаємо томатний сік. Ставимо все на малий вогонь. При необхідності солимо і перчимо. Після закипання варимо ще 30 хвилин.
В кінці готування дістаньте з каструлі цибулину і пастернак. Подавати наш низькокалорійний борщ можна з зеленню або нежирною сметаною. Я люблю перед подачею в тарілку додати трохи подрібненого часнику. Хто любить кислинку - можна додати пару крапель лимонного соку.