Курячий суп без засмажкою
(покроковий рецепт з фото)
Курячий суп без засмажкою - одне з моїх улюблених перших страв. Він завжди виходить смачним, наваристим і практично дієтичним (так як не містить масла). Доведеться він до смаку і дорослим, і малюкам.
Подавайте курячий суп без засмажкою в гарячому вигляді, присипаним рубаним кропом або іншою зеленню на ваш смак. За бажанням можете додати в тарілку сметану або майонез.
Макаронні вироби для такого супу можна використовувати будь-які. Але чим вони більші, тим раніше їх потрібно кидати в каструлю, інакше ризикуєте або НЕ доварити макарони, або розварити картопля.
Солити суп краще в кінці приготування, тоді витрата солі буде менше.
- Грудка куряча - 200 грам
- Цибуля - 1 штука
- Картопля - 2 штуки
- Морква - 100 грам
- Макарони - 100 грам
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
- Лавровий лист - За смаком
- Зелень - За смаком
- Вода - 2, 5 L
1. Курячі грудки помийте і наріжте на великі шматочки поперек волокон. Влийте воду в каструлю, покладіть в неї нарізану грудку. Доведіть до кипіння на сильному вогні. Потім прикрутіть, зберіть всю піну за допомогою шумівки і далі варіть на повільному вогні.
2. Морква і картоплю очистіть і наріжте на невеликі шматочки. Додайте овочі в каструлю, варіть їх на маленькому вогні.
3. Через 5-7 хвилин додайте в суп лавровий лист і очищений і нарізаний на чотири частини цибулю. Продовжуйте варити на повільному вогні ще 10-15 хвилин (або до готовності картоплі).
4. Тепер всипте макарони, відразу перемішайте, щоб вони не злиплися. Додайте сіль, перець за смаком, варіть на повільному вогні до готовності макаронних виробів.
5. Коли всі інгредієнти зварилися, спробуйте суп на смак, при необхідності досоліть. Курячий суп без засмажкою готовий! Смачного!