Варена селера
(покроковий рецепт з фото)
Варена селера - це дуже легка і ароматна закуска, сприяє кращому травленню, а також відмінний засіб для очищення організму від токсинів і шлаків.
Приготувати варений селера в домашніх умовах простіше простого, а урізноманітнити класичний рецепт вареного селери ви завжди зможете, додавши терту моркву, яблучко чи картоплю.
- Корінь селери - 400 грам
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Оцет - 2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
Гарненько вимийте і очистіть корінь селери.
Потім наріжте його невеликими кубиками.
Покладіть селера в каструлю, залийте водою, але так, щоб вона не до кінця покривала овоч. Доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь до середнього рівня, закрийте каструлю кришкою і варіть селера до готовності приблизно 20 хвилин. Повірити селера на готовність можна ножем. Він повинен також вільно входити в селера, як в варену картоплю.
Коли селера готовий, відкиньте його на друшляк, дайте йому охолонути.
Змішайте в чашці оцет, рослинне або оливкове масло і чорний мелений перець.
Наріжте селера скибочками тонший, і залийте його заправкою. Поставте салат з відвареного селери в холодильник, дочекайтеся повного охолодження, так він краще просочиться заправкою. Викладіть на тарілку, прикрасьте зеленню і подавайте до столу. Смачного!