Листовий селера на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Заготовити листової селера на зиму простіше простого! Така консервація знадобиться вам при приготуванні юшки або рибного супу. З листовим селерою блюдо заграє яскравими смаковими фарбами.
Розрахунок інгредієнтів вказано на ємність 0, 5 L. Заготівля додається при варінні перших страв або при приготуванні страв з риби: запікання, гасіння, ловлення в соусі і т.Д. Листовий селера залишається таким же ароматним і пряним, частина аромату передається і маринаду.
- Селера листова - 1 пучок (великий, вагою близько 100-120 грам)
- Вода - 1 Склянка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Оцет 6% - 2 Ст. Ложки
Підготуйте зазначені інгредієнти.
Промийте банку і розберіть пучок листового селери на стебла, промийте кожен з них у воді і викладіть в банку якомога щільніше до верху.
Закип'ятіть воду, влийте окріп в банку, прикрийте жерстяної кришкою і залиште на 5 хвилин для пропарювання.
У каструлю або в ківш всипте сіль. Змініть кришку на банці на зливну і злийте рідину в каструлю з сіллю. Помістіть ємність на плиту і доведіть розсіл до кипіння. Вимкніть нагрів і влийте в розсіл оцет, перемішайте.
Влийте гарячий маринад в банку з пропареним селерою до верху.
Відразу ж закупорте закаточним ключем або по різьбі. Перевірте герметичність консервації над раковиною, перевернувши її дном верх. Потім дайте охолонути і перенесіть на зберігання в комору, льох або підвал.
У процесі охолодження заготівля змінить свій колір з яскраво-зеленого на більш темний. При необхідності відкривайте взимку баночку з селерою, нарізуйте його і додайте в ємність з гарячою юшкою або рибним супом.