В'єтнамські німі
(покроковий рецепт з фото)
В'єтнамські німі - одне з основних страв в'єтнамської кухні. Це такі фаршировані м'ясом млинці, загорнуті в дуже тонкий папір. Спробував приготувати в'єтнамські німі будинку - вийшло непогано.
В'єтнамські німі, незважаючи на складне і незвичне російському вуху назву, готуються не складніше наших млинців, а то і простіше. Що цікаво, і інгредієнти цієї страви досить прості, доступні і відомі нам, тому якщо ви хочете здивувати гостей своїми знаннями в східній кухні - спробуйте приготувати ці смачні в'єтнамські німі.
- Свинина - 150 грам
- Салат-латук - 1 штука
- Огірок - 1 штука
- Локшина фунчоза - 150 грам
- Перо зеленої цибулі - 2 штуки
- Пучок кінзи - 1 штука
- Болгарський перець - 1 штука
- Соєві паростки - 50 грам
- Перець чилі - 1 штука
- Соєвий соус - 1/2 чайних ложки
- Рисовий папір - 12 штук
За допомогою блендера подрібнюємо свинину до стану фаршу. Додаємо у фарш ложку соєвого соусу, перемішуємо і залишаємо маринуватися на півгодини. Через півгодини швидко обсмажуємо фарш на сковороді, поки не підрум'яниться.
Займаємося іншими інгредієнтами. Тонкою соломкою нарізаємо огірок, перці, Зелена цибуля, салат, відриваємо листя кінзи. Фунчозу заливаємо окропом на 3-4 хвилини, дістаємо з води і дрібно нарізаємо.
Кульмінація - загортаємо німі. Лист рисового паперу акуратно змочити водою, покласти на один його кінець фарш і інші інгредієнти, і акуратно загорнути як звичайний млинець.
Усе, німі можна подавати на стіл - їх їдять кімнатної температури. Подавати найкраще з соєвим соусом.