В'єтнамські млинці
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную приготувати в'єтнамські млинчики. Млинці "ньому" - традиційне в'єтнамське блюдо, яке представляє з себе фаршировані млинчики з рисового паперу з найрізноманітнішою начинкою. У цьому рецепті розглянемо варіант приготування з м'ясною начинкою.
Незважаючи на, здавалося б, екзотичність цієї страви, рецепт приготування дуже простий і доступний. Рисовий папір на даний момент можна купити практично в будь-якому продуктовому супермаркеті, а в якості начинки можна вибрати все, що душа забажає. Готові німі нагадує фаршировані млинці або голубці. Блюдо самодостаточное, можна подати не тільки з гарніром, але і самостійно. Дуже смачно!
- Рисовий папір - 10 штук
- М'ясний фарш - 250 грам
- Funčoza - 50 грам
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Сіль, спеції - За смаком
- Рослинна олія - За смаком (для смаження)
1. Підготуйте всі інгредієнти.
2. Для начинки обсмажте до м'якості нарізану кубиками цибулю і терту моркву.
3. Додайте м'ясний фарш, фарш можна взяти абсолютно будь-який, у мене свинячо-яловичий. Додайте також сіль і улюблені спеції. Традиційно в'єтнамська кухня досить гостра, тому орієнтуйтеся на свій смак.
4. Обсмажте фарш з овочами, періодично помішуючи, до готовності.
5. Фунчозу залийте окропом на 5 хвилин, потім промийте холодною водою і відкиньте на друшляк. Наріжте кухонними ножицями і додайте до фаршу з овочами. Перемішайте. Начинка готова.
6. Налийте в широку тарілку воду і по черзі опускайте в неї рисовий папір, не довше за, ніж на 3 секунди. Як тільки вона стає м'якою, виймаємо і кладемо на дошку або тарілку. По центру розподіляємо трохи начинки, підвертаємо краю і звертаємо рулетик по типу голубців або млинців.
7. Аналогічно звертаємо все рулетики, поки не закінчиться папір і начинка. Обсмажуємо німі на достатній кількості рослинного масла з двох сторін до золотистої скоринки. В'єтнамські млинці готові.
8. Подаємо в гарячому вигляді. Смачного!