Узбецький шашлик
(покроковий рецепт з фото)
Узбецька кухня відрізняється завидною багатством і різноманітністю, але головні її страви це, звичайно, плов і шашлик. Як приготувати узбецький шашлик в домашніх умовах, ви дізнаєтеся з цього рецепта!
Узбеки за віросповіданням - мусульмани-суніти, так що справжній узбецький шашлик готується переважно з баранини. Її, звичайно, люблять не всі, але кращий спосіб розкуштувати це м'ясо - покуштувати узбецького шашлику, приготованого чин по чину: з курдючним салом, яке робить м'ясо соковитим, і анісом, придающем йому дивовижний аромат!
Перед запіканням на вугіллі узбецький шашлик посипають борошном - вона "закриває" м'ясо, не даючи йому втрачати дорогоцінний сік. З цієї ж причини сіль в маринад не додають - шашлик може стати жорстким. Тому солити готову страву потрібно безпосередньо перед подачею на стіл.
Ось, власне, і всі формальні секрети приготування смачного шашлику по-узбецьки. Серед неформальних - в першу чергу, то радісний настрій і душевний підйом, з якими готують шашлик в Узбекистані! Та й як можна не радіти, знаючи, що твої кулінарні зусилля будуть винагороджені ТАКИМ шашликом?
- Баранина - 500 грам
- Сало курдючное - 150 грам
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Цибуля ріпчаста - 3 штуки
- Оцет 5% - 4-5 Ст. Ложок
- Сіль - За смаком
- Аніс - За смаком
- Перець червоний мелений - За смаком
- Пучок кінзи - 1 штука