Рецепт Узбецький шашлик фото

Узбецький шашлик
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Узбецька кухня
М'ясо , Баранина
Вегетаріанське харчування
На природу
Гарячі страви , Шашлик
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Узбецька кухня відрізняється завидною багатством і різноманітністю, але головні її страви це, звичайно, плов і шашлик. Як приготувати узбецький шашлик в домашніх умовах, ви дізнаєтеся з цього рецепта!

Опис приготування:

Узбеки за віросповіданням - мусульмани-суніти, так що справжній узбецький шашлик готується переважно з баранини. Її, звичайно, люблять не всі, але кращий спосіб розкуштувати це м'ясо - покуштувати узбецького шашлику, приготованого чин по чину: з курдючним салом, яке робить м'ясо соковитим, і анісом, придающем йому дивовижний аромат!

Перед запіканням на вугіллі узбецький шашлик посипають борошном - вона"закриває" м'ясо, не даючи йому втрачати дорогоцінний сік. З цієї ж причини сіль в маринад не додають - шашлик може стати жорстким. Тому солити готову страву потрібно безпосередньо перед подачею на стіл.

Ось, власне, і всі формальні секрети приготування смачного шашлику по-узбецьки. Серед неформальних - в першу чергу, то радісний настрій і душевний підйом, з якими готують шашлик в Узбекистані! Та й як можна не радіти, знаючи, що твої кулінарні зусилля будуть винагороджені ТАКИМ шашликом?

  • Баранина - 500 грам
  • Сало курдючное - 150 грам
  • Борошно - 2 Ст. Ложки
  • Цибуля ріпчаста - 3 штуки
  • Оцет 5% - 4-5 Ст. Ложок
  • Сіль - За смаком
  • Аніс - За смаком
  • Перець червоний мелений - За смаком
  • Пучок кінзи - 1 штука
узбецький шашлик - фото крок 1
М'ясо нарізати невеликими шматочками. Найкраще використовувати м'яку і соковиту філейну частину.
узбецький шашлик - фото крок 2
Цибулю почистити і подрібнити ножем.
узбецький шашлик - фото крок 3
Змішати цибулю зі спеціями і оцтом, замаринувати м'ясо. Прибрати ємність з шашликом в прохолодне місце на 3 годину.
узбецький шашлик - фото крок 4
Курдючне сало нарізати невеликими шматочками.
узбецький шашлик - фото крок 5
Підготувати борошно.
узбецький шашлик - фото крок 6
Зелень кінзи вимити, обсушити і дрібно нарізати.
узбецький шашлик - фото крок 7
Нанизати на шампури м'ясо, чергуючи його з шматочками сала. Посипати борошном і запекти на вугіллі.
узбецький шашлик - фото крок 8
Перед подачею на стіл посолити і посипати зеленню кінзи (або подати її окремо). Смачного!

Схожі рецепти