Рецепт Баурсак узбецький фото

Баурсак узбецький
(покроковий рецепт з фото)

Тісто , Дріжджове тісто
ПП рецепти , Веганські страви
На полуденок , Для дітей , На святковий стіл
Випічка
Кількість порцій: 10
Час приготування: 30 хв.

Смачні пончики, інакше звані баурсаки, присутні в кухнях казахів, Татарські, башкирів та інших народів. Пропоную вам варіант приготування такої випічки узбецькою - з дріжджового тіста.

Опис приготування:

Змішайте всі інгредієнти, і замісіть тісто. Розкачайте його в ковбаски і поріжте шматочками. Доведіть до кипіння масло, і обсмажте в ньому пончики до золотистої скоринки. Дайте стекти зайвому маслу, потім подавайте на стіл. Приємного чаювання!

  • Цукор - 40 грам
  • Вершкове масло - 30 грам
  • Борошно - 1 кілограм
  • Дріжджі - 5 грам
  • Сіль - 15 грам
  • Яйця - 10 штук
  • Масло рослинне - 350 мілілітрів
  • Молоко - 140 мілілітрів
  • Цукрова пудра - 2 Ст. Ложки
баурсак узбецький - фото крок 1
Змішайте яйця, молоко, цукор, сіль, розтоплене масло і дріжджі. Добре перемішайте.
баурсак узбецький - фото крок 2
Додайте борошно, і замісіть тісто.
баурсак узбецький - фото крок 3
Розкачайте тісто в ковбаски. Поріжте їх шматочками.
баурсак узбецький - фото крок 4
Доведіть рослинне масло до кипіння, киньте в нього заготовки з тіста. Протягом 2-3 хвилин обсмажуйте, помішуючи. За цей час повинна утворитися золотава скоринка. Потім викладіть пончики на паперовий рушник і дайте стекти маслу.

Схожі рецепти