Баурсак узбецький
(покроковий рецепт з фото)
Смачні пончики, інакше звані баурсаки, присутні в кухнях казахів, Татарські, башкирів та інших народів. Пропоную вам варіант приготування такої випічки узбецькою - з дріжджового тіста.
Змішайте всі інгредієнти, і замісіть тісто. Розкачайте його в ковбаски і поріжте шматочками. Доведіть до кипіння масло, і обсмажте в ньому пончики до золотистої скоринки. Дайте стекти зайвому маслу, потім подавайте на стіл. Приємного чаювання!
- Цукор - 40 грам
- Вершкове масло - 30 грам
- Борошно - 1 кілограм
- Дріжджі - 5 грам
- Сіль - 15 грам
- Яйця - 10 штук
- Масло рослинне - 350 мілілітрів
- Молоко - 140 мілілітрів
- Цукрова пудра - 2 Ст. Ложки
Змішайте яйця, молоко, цукор, сіль, розтоплене масло і дріжджі. Добре перемішайте.
Додайте борошно, і замісіть тісто.
Розкачайте тісто в ковбаски. Поріжте їх шматочками.
Доведіть рослинне масло до кипіння, киньте в нього заготовки з тіста. Протягом 2-3 хвилин обсмажуйте, помішуючи. За цей час повинна утворитися золотава скоринка. Потім викладіть пончики на паперовий рушник і дайте стекти маслу.