Баурсак
(покроковий рецепт з фото)
Розповім вам, як приготувати баурсак - чудовий пишний смажений хліб. Його зазвичай готують для особливих святкових випадків в Казахстані, таких як весілля, вечірки або навіть меморіальні служби.
Під час приготування страви особливо ретельно стежте за рівнем масла в сковороді. При смаженні тісто не повинно стосуватися дна сковороди.
Оскільки баурсак - це різновид хліба, то вживати його в їжу можна як самостійну страву, так і з різними супами або другими стравами (на ваш погляд). Такі смажені плюшки відмінно підійдуть до святкового столу або звичайного сімейного вечері. Також плюсом цієї страви є те, що насититися їм легко, а калорій він містить менше, ніж звичайний пшеничний або житній хліб.
- Біла мука - 1, 5 кілограма
- Злегка підігріте молоко - 500 мілілітрів
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 3-4 Ст. Ложок
- Сухі дріжджі - 10 грам
- Яйця - 2 штуки
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка (розтоплене)
1
Руками змішайте всі інгредієнти у великій мисці. Вимішуйте тісто приблизно 5 хвилин, поки воно не стане пружним. Скачайте його в кулю, накрийте і приберіть в тепле місце на 4 годину.
2
Поставте каструлю або глибоку сковороду на вогонь, налийте в неї соняшникової олії шаром в 3 см.
3
Що піднялося тісто розділіть на 7 або 8 середнього розміру кульок, розкачайте кожен з них до товщини 5 мм. Розкатані кола наріжте смугами шириною по 10 см, а смуги розрізати ще поперек, щоб у вас вийшли невеликі прямокутники. Не хвилюйтесь, якщо по краях вони виходять закругленими, баурсаки не повинні бути ідеальними за формою, досить, щоб вони були приблизно однакових розмірів.
4
У добре розігріту олію обережно опускайте шматочки тіста. Кладіть стільки шматочків, скільки поміститься в каструлю в один шар так, щоб вони не стикалися. Обсмажуйте хлібці з двох боків до золотистої скоринки.
5
Готові хлібці виймайте з масла і кладіть на серветку, щоб вона ввібрала його надлишки. Після цього блюдо можна подавати до столу. Смачного!