Рецепт Баурсак фото

Баурсак
(покроковий рецепт з фото)

Тісто , Молочні продукти , Дріжджове тісто
ПП рецепти , Веганські страви
На полуденок
Випічка
Кількість порцій: 50-70
Час приготування: 5 г. 0 хв.

Розповім вам, як приготувати баурсак - чудовий пишний смажений хліб. Його зазвичай готують для особливих святкових випадків в Казахстані, таких як весілля, вечірки або навіть меморіальні служби.

Опис приготування:

Під час приготування страви особливо ретельно стежте за рівнем масла в сковороді. При смаженні тісто не повинно стосуватися дна сковороди.

Оскільки баурсак - це різновид хліба, то вживати його в їжу можна як самостійну страву, так і з різними супами або другими стравами (на ваш погляд). Такі смажені плюшки відмінно підійдуть до святкового столу або звичайного сімейного вечері. Також плюсом цієї страви є те, що насититися їм легко, а калорій він містить менше, ніж звичайний пшеничний або житній хліб.

  • Біла мука - 1, 5 кілограма
  • Злегка підігріте молоко - 500 мілілітрів
  • Сіль - 1 Ст. Ложка
  • Цукор - 3-4 Ст. Ложок
  • Сухі дріжджі - 10 грам
  • Яйця - 2 штуки
  • Вершкове масло - 1 Ст. Ложка (розтоплене)
1
Руками змішайте всі інгредієнти у великій мисці. Вимішуйте тісто приблизно 5 хвилин, поки воно не стане пружним. Скачайте його в кулю, накрийте і приберіть в тепле місце на 4 годину.
2
Поставте каструлю або глибоку сковороду на вогонь, налийте в неї соняшникової олії шаром в 3 см.
3
Що піднялося тісто розділіть на 7 або 8 середнього розміру кульок, розкачайте кожен з них до товщини 5 мм. Розкатані кола наріжте смугами шириною по 10 см, а смуги розрізати ще поперек, щоб у вас вийшли невеликі прямокутники. Не хвилюйтесь, якщо по краях вони виходять закругленими, баурсаки не повинні бути ідеальними за формою, досить, щоб вони були приблизно однакових розмірів.
4
У добре розігріту олію обережно опускайте шматочки тіста. Кладіть стільки шматочків, скільки поміститься в каструлю в один шар так, щоб вони не стикалися. Обсмажуйте хлібці з двох боків до золотистої скоринки.
5
Готові хлібці виймайте з масла і кладіть на серветку, щоб вона ввібрала його надлишки. Після цього блюдо можна подавати до столу. Смачного!

Схожі рецепти