Рецепт Український борщ з пампушками фото

Український борщ з пампушками
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Українська кухня
Борошно, Буряк, Овочі, Картопля
Вегетаріанське харчування
На обід
Борщ, Супи

Існує величезна безліч рецептів українського борщу. У кожної господині на замітці є свій рецепт, за яким вона готує "фірмове" перша страва. Найчастіше його подають з пампушками.

Щоб дізнатися, як приготувати український борщ з пампушками, просто прочитайте цей рецепт. Це відмінне перше блюдо, яке популярне у багатьох сім'ях. Дуже часто борщ подають зі сметаною. Тоді він набуває ніжний молочний присмак.

  • Куряча гудка з кістками - 1 штука
  • Цибулина - 3 штуки
  • Корінь петрушки - 1 штука (або селери)
  • Буряк - 3 штуки
  • Картопля - 4 штуки
  • Капуста - 1/2 штуки
  • Болгарський перець - 1 штука
  • Помідор - 6 штук
  • Сіль, перець, лавровий лист - За смаком
  • Молоко - 150 мілілітрів
  • Вода - 100 мілілітрів
  • Дріжджі - 30 грам
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Житнє борошно - 1 Ст. Ложка
  • Пшеничне борошно - 400-500 грам
  • Рослинна олія - 70 мілілітрів
  • Часник - 1 штука
український борщ з пампушками - фото крок 1
З'єднайте воду з молоком, влийте інгредієнти в миску. Додайте цукор і дріжджі. Все ретельно перемішайте і залиште постояти, поки не з'явиться пінка.
український борщ з пампушками - фото крок 2
Коли дріжджі почнуть працювати, додайте до них 50 грам рослинного масла, посоліть і частинами введіть житнє і пшеничне борошно. Замісити тісто, залиште його підходити в теплому місці.
український борщ з пампушками - фото крок 3
У каструлю влийте чисту питну воду. Поставте її на плиту і доведіть до кипіння. Покладіть в воду курячу грудку разом з кістками, а також очищені коріння і цибулину цілком. Покладіть спеції, приправити сіллю. Варіть півгодини. Потім дістаньте з бульйону м'ясо і овочі. Картопля очистіть, помийте і наріжте кубиками. Надішліть варитися в бульйон.
український борщ з пампушками - фото крок 4
У сковороді розігрійте олію. Вимийте і очистіть буряк і моркву. Помийте перець. Натріть моркву і буряк на тертці, а перець наріжте соломкою. Надішліть овочі в сковороду, пассеруйте їх хвилин десять. Потім додайте натерті без шкіри на тертці помідори.
український борщ з пампушками - фото крок 5
Капусту наріжте тонкою соломкою гострим ножем або за допомогою спеціальної шинковкой. Додайте капусту в бульйон.
український борщ з пампушками - фото крок 6
Коли бульйон з капустою закипить, додайте в каструлю весь вміст сковорідки і ретельно перемішайте.
український борщ з пампушками - фото крок 7
Решта дві цибулини очистіть і наріжте дрібними кубиками. В окремій сковороді розігрійте олію, пассеруйте на ньому цибулю до золотистого кольору. Додайте цибулю в борщ.
український борщ з пампушками - фото крок 8
Відварене м'ясо відокремте від кісток, наріжте і додайте в бульйон. Вимийте і висушіть зелень, видаліть живці. Нарубаєте її дрібно і киньте в борщ. Дайте йому покипіти п'ять хвилин, після чого вимкніть вогонь.
український борщ з пампушками - фото крок 9
Коли ваше тісто підійде (воно має збільшитися мінімум в три рази), сформуйте з нього пампушки. Викладіть їх на змащений олією лист, дайте постояти ще двадцять хвилин, щоб ті підійшли. Потім змастіть їх яйцем і відправте в духовку запікатися на десять-п'ятнадцять хвилин при температурі 180 градусів.
український борщ з пампушками - фото крок 10
Пока пекутся пампушки, приготуйте для них ароматну заправку. Очистіть часник, пропустіть зубчики через прес. Додайте до них залишився рослинне масло і трохи води. Все ретельно перемішайте.
український борщ з пампушками - фото крок 11
Готові пампушки змастіть часниковою сумішшю. Дайте їм охолонути, а потім подавайте до столу з борщем. У тарілку з першою стравою додайте сметану за смаком.

Схожі рецепти